HPG’den 4 aylık bilanço: 1871 işgalci cezalandırıldı, 6 helikopter imha edildi

HPG, 4 aylık savaş bilançosunu açıkladı. Buna göre; 1454 eylem gerçekleştirildi, 1871 işgalci cezalandırıldı. 6 helikopter ve 2 tank olmak üzere çok sayıda askeri malzeme imha edildi. İşgalciler 1532 kez taktik nükleer bomba ve kimyasal silah kullandı.

HPG Basın İrtibat Merkezi, 14 Nisan–14 Ağustos tarihleri arasındaki savaş bilançosunu açıkladı.

HPG, “Fermandar Egîd yoldaşın 15 Ağustos 1984’te işgalci zihniyete sıktığı ilk kurşunla başlayan diriliş ve kurtuluş mücadelemiz, bugün kutsal Kurdistan’ın her karış toprağına ulaşıp halklaşarak emin adımlarla zafere yürümektedir. Yok edilmenin eşiğine getirilmiş bir halkı küllerinden yeniden yaratan Önder Apo’nun ideolojisiyle yürüyen partimiz PKK’nin binlerce Egîd’i halkımızı ve topraklarımızı fedaice savaşarak korumaktadır. PKK ile ortaya çıkan özgür Kürt ve Kurdistan gerçeğini yok etmek için her türlü saldırıyı gerçekleştiren sömürgeci TC devleti, halkımızın özgürlük umudu olan gerillamıza karşı 14 Nisan günü Zap, Avaşîn ve Metîna alanlarında kapsamlı bir işgal saldırısı gerçekleştirmiştir” dedi.

TC ORDUSU BİR KEZ DAHA HÜSRANA UĞRATILDI

HPG açıklamasında şunlar da belirtildi:

“Saldırının başladığı ilk andan itibaren Egîd’in zafer ruhuyla, Berîtan’ın ihanet ve teslimiyete boyun eğmeyen duruşuyla ve Zîlan’ın fedai kararlılığıyla donanmış yoldaşlarımız, işgalcilerin ayak bastıkları her karış toprağımızı tarihi bir direniş alanına dönüştürmüşlerdir. En zor koşullar ve en kıt imkanlara rağmen Önder Apo’nun “yokluktan var etme” felsefesini esas alan yoldaşlarımız, halkımızın onurlu bir gelecek sahibi olması için şehitler çizgisinde direnmiş ve zaferin şafağına ulaşmışlardır. Damla damla kanını dökerek ülkemizi savunan Kurdistan Özgürlük Gerillası, faşist TC devletinin sömürgeci hayallerini bir kez daha kursağında bırakmıştır. Devrimci Halk Savaşı’nın öncü gücü olan gerilla, zafer çizgisindeki savaş performansıyla halkımızın varlığını koruyacak ve özgürlüğünü sağlayacak güçte olduğunu bütün dünyaya göstermiştir.

Yeni dönem gerillacılığının zengin taktiklerini büyük  bir yaratıcılıkla kullanan güçlerimiz, yeraltı savaş tarzı ve arazi denetimini sağlayarak işgalcilere ağır darbeler vuran hareketli tim tarzıyla ezilen halkların direniş tarihinde yeni bir sayfa açmıştır. NATO’nun sınırsız desteğiyle pervasız bir şekilde ve savaş suçu işleyerek en alçakça yöntemleri kullanmaktan çekinmeyen faşist TC ordusu, bir kez daha Kurdistan Özgürlük Gerillası’nın çelikten iradesi karşısında hüsrana uğramıştır.

TC KİMYASAL VE TAKTİK NÜKLEER BOMBA KULLANARAK SAVAŞ SUÇU İŞLEMEYE DEVAM EDİYOR

Gerilla karşısında tutunamayan, amaçlarına ulaşamayan ve ağır darbeler alan sömürgeci TC ordusu, her gün Direniş Alanları’na yasaklı taktik nükleer bomba ve kimyasal silahlarla saldırmaktadır. Yine savaş uçakları, saldırı helikopterleri, ağır silah, tank, top, havan ve obüslerle her gün yüzlerce kez bombardımanlar gerçekleştirmektedir. Bütün bu saldırılara rağmen sonuç alamayan halklar düşmanı ırkçı TC devleti, sivilleri doğrudan hedef alarak bilinçli bir katliam gerçekleştirmiştir. Zaxo’ya bağlı Perex’te içinde çocukların da bulunduğu 9 savunmasız sivili kasıtlı olarak hedef alan, Kurdistan’ın birçok yerinde doğrudan Kürt halkını vurarak katleden katil TC devleti, gerçek yüzünü ve niyetini bir kez daha açıkça ortaya koymuştur. Kurdistan’da sivilleri belli bir amaç ve plan doğrultusunda hedef alan, Kurdistan coğrafyasını bilinçli olarak yok eden faşist zihniyet, bütün Ortadoğu halkılarının varlığına ve özgürlüğüne ne denli büyük bir tehdit ve tehlike oluşturduğunu göstermiştir. Kuşkusuz bu vahşi ve korkakça saldırılar gerilla güçlerimiz karşısında büyük bir tıkanma yaşayan faşist TC ordusunun içine girdiği çıkmazın da bir yansımasıdır. Ancak hem sivil insanların katledilmesi hem de Kurdistan Özgürlük Gerillası’na karşı pervasızca kimyasal silah ve taktik nükleer bomba kullanması gözler önünde olmasına rağmen savaş suçlusu, insanlık suçlusu olan TC devletine karşı yeterince tepki gelişmemektedir. Halkımızın ve halkımızın gerçek dostlarının gerilla direnişini tamamlayan, kendi sorumluluklarına sahip çıkan daha etkili bir duruş ve tepkiyi göstermesi tarihi bir yurtseverlik görevi olarak öne çıkmaktadır.

Güçlerimiz, son dört aylık süreç içerisinde başta Bazên Zagrosê ve Şehîd Savaş Maraş Cenga Xabûrê Devrimci Hamleleri olmak üzere Kurdistan’ın birçok yerinde işgalci TC ordusuna tarihinin en ağır darbelerini vurmuştur. Demokratik modernite gerillası, geliştirdiği hareketli tim ve tünel savaş tarzıyla zafer çizgisinde yürüdüğünü, halkların karşısındaki ulus-devletler ne kadar güçlü olursa olsun, bu devletler hegemonik güçler tarafından ne kadar desteklenirse desteklensin, halkların özgürlük isteminin ve öz savunma savaşının kurtuluşu sağlamaya muktedir olduğunu bir kez daha kanıtlamıştır. Yeni dönem gerilla taktiklerini uygulamada profesyonelleşen hareketli timlerimiz, baskın, sızma, sabotaj, suikast, pusu, ağır silah, darbeleme ve koordineli gerilla taktiklerini iç içe kullanarak 1454 eylem gerçekleştirmiştir.

Savaş suçlusu işgalci TC devleti, 1532 kez yasaklı taktik nükleer bomba ve kimyasal silahlar kullanarak savaş ve insanlık suçunu arttırarak işlemeye devam etmiştir.

Kurdistan’ın her karış toprağında direnen güçlerimiz, işgalci TC devletinin Bakurê Kurdistan’da da binlerce işgalci ve kontranın katılımıyla gerçekleştirdiği binlerce kapsamlı saldırısını boşa düşürmüş ve aynı zamanda birçok etkili eylem gerçekleştirmiştir.

84 GERİLLA ŞEHADETE ULAŞTI

Bu tarihi direniş sürecinde Apocu fedai ruhla savaşan 84 yoldaşımız şehadete ulaşmıştır. Şehitler ordusunun yarattığı değerleri ve savaş tecrübesini esas alarak, şehitler çizgisinden şaşmadan varlık ve özgürlük mücadelemizi mutlaka zaferle taçlandıracağımızın sözünü veriyoruz.

14 Nisan–14 Ağustos tarihleri arasındaki savaş bilançosu şu şekildedir:

Güçlerimiz tarafından gerçekleştirilen eylemler;

– Hava Savunma Kuvvetleri, pusu, sızma, baskın, sabotaj, suikast, ağır silah, çatışma-darbeleme, koordineli gerilla ve devrimci operasyon tarzında 1454 eylem gerçekleştirilmiştir.

Güçlerimiz tarafından gerçekleştirilen eylemler sonucunda;

– 11’i kontra, 9’u rütbeli olmak üzere toplam 1871 işgalci cezalandırılmıştır.

– 261 İşgalci yaralanmıştır.

Güçlerimizin tespit edebildiği kadarıyla başta Direniş Alanları olmak üzere Medya Savunma Alanları;

– 2950 kez savaş uçaklarıyla bombalanmıştır.

– 2528 kez saldırı helikopteriyle bombalanmıştır.

– Güçlerimizin savaş tünelleri ve mevzileri 1532 kez taktik nükleer bomba ve kimyasal silahlarla bombalanmıştır.

Güçlerimiz tarafından el konulan silah ve askeri malzemeler;

– 8 MPT-55 Piyade Tüfeği

– 1 MPT-66 Piyade Tüfeği

– 2 M-16 Piyade Tüfeği

– 4 AK-47 Piyade Tüfeği

– 2 HK-416 Piyade Tüfeği

– 3 G-3 Piyade Tüfeği

– 4 Tabanca

– 1 BKC Silahı

– 1 B-7 Roketatar Silahı

– 3 Bombaatar silahı

– 4 Bombaatar Mermisi

– 18 El Bombası ve Çok Sayıda Sis Bombası

– 4 Saldırı (Çelik) Yeleği

– 4 Çelik kalkan

– 2 Rext

– 9 Şarjör

– 1 Termal Kamera

– 1 Termal Dürbün

– 1 Lazerli Dürbün

– 2 Lazer Noktalayıcı

– 2 Kızılötesi Silah Aparatı

– 7 Gece-Gündüz Dürbünü

– 24 Kg Patlayıcı

– 4 Mayın

– 1 Mayın Patlatma Cihazı

– 1 Mayın Dedektörü

– 848 M-16 ve BKC mermisi

– 3 Telsiz

– 6 Cep Telefonu

– 1 Noktalayıcı

– 1 Güneş Paneli

– 1 Pusula

– 4 Bıçak (Kasatura)

– 1 Enerji Kaynağı

– 6 Askeri Çanta

– 2 Askeri Şapka

– 2 Kask

– 8 El Feneri

– 4 Mobesse Kamera Sistemi

– 3 Kafa Kamerası

– 2 UPS Enerji Dönüştürücüsü

Güçlerimiz tarafından imha edilen askeri malzeme ve araçlar;

– 3 Saldırı Helikopteri

– 3 Skorsky Helikopteri

– 2 Tank

– 10 Zırhlı Askeri Araç

– 2 Kepçe Aracı

– 2 BKC Silahı

– 5 A4 Silahı

– 3 Sinyal Karıştırıcı Jammer Cihazı

– 7 Radar

– 32 Dron

– 5 Termal Kamera

– 2 Teleskop

– 32 Mobesse Kamera Sistemi

– 2 Ses Dinleme Cihazı

– 1 Fotokapan

– 1 Konteynır

– 2 Mayın Düzeneği

– 2 Hareket Sensörü

– 1 Kamelya

– 22 Askeri Çadır

– 63 Mevzi

Güçlerimiz tarafından darbelenen askeri araçlar;

– 28 Saldırı Helikopteri

– 34 Skorsky Helikopteri

– 9 Dron

– 3 Zırhlı Askeri Araç

– 16 Mevzi

– 6 Kepçe”