HPG’den Bamerne’de katledilen sivillere ve yalan haberlere ilişkin açıklama

HPG Basın İrtibat Merkezi (HPG-BİM), Bamernê’de piknik yapan halka yönelik Türk devletinin düzenlediği saldırıda “2’si çocuk 3 yurttaşın şehit düştüğünü” belirterek, KDP medyasındaki "yalan haberlere" tepki gösterdi.

HPG-BİM yaptığı yazılı açıklamada, saldırı sonucunda şehit düşenlerin ailelerine ve tüm Kürdistan halkına başsağlığı dileğinde bulundu.

Açıklamada özellikle gerilla güçleri hakkındaki “yalan haberlere” tepki gösterilerek, “Bazı KDP yetkililerinin ve KDP medyasının suçluluk telaşıyla hemen bu olayı gerilla güçlerimize yıkmaya çalışması, halkımızın haklı tepkisinden duydukları korkunun bir sonucudur” denildi.

2’Sİ ÇOCUK 3 KİŞİ ŞEHİT DÜŞTÜ

HPG-BİM’in açıklaması şöyle:

“26 Mayıs günü Amediye’nin Bamernê nahiyesi civarında piknik yapan Başûrê Kurdistanlı halkımıza Türk devletinin yaptığı saldırı sonucunda 2’si çocuk, 3 yurttaşımız şehadete ulaşmıştır. Öncelikle her üç Kürdistan şehidinin ailesine ve tüm Kürdistan halkına başsağlığı, yaralılara da şifa diliyoruz. KDP’nin işgalci Türk devletiyle içerisine girmiş olduğu ilişkilerin ve yanlış politikalarının yaratmış olduğu olumsuz sonuçlar Bamernê’deki katliamla bir kez daha açığa çıkmıştır.

KDP’DEKİ SUÇLULUK TELAŞI

Bazı KDP yetkililerinin ve KDP medyasının suçluluk telaşıyla hemen bu olayı gerilla güçlerimize yıkmaya çalışması, halkımızın haklı tepkisinden duydukları korkunun bir sonucudur. Fakat halkımız gerçekleri bizzat gördüğü ve bildiği için atılan bu iftiralara itibar etmemiştir. Kürdistan Özgürlük Gerillası halkımızın onurunu korumak ve Başûrê Kurdistan’ı savunmak için büyük bedeller ödeyip, fedaice savaşıp şehitler verirken, Kürt halkının işgalciler tarafından katledilmesini her defasında meşrulaştırmak için yoğun çaba sarf eden KDP’nin bu yanlış tutumundan vazgeçmesi gerekmektedir.

PROVOKASYONLARLA KÜRTLER ARASI SAVAŞ ZEMİNİ YARATILMAK İSTENİYOR

Gerilla güçlerinden ölümcül darbeler alan Türk ordusu tarihi yenilgisini önlemek için KDP içindeki bazı çevrelerin eliyle çeşitli provokasyonlar yaratarak Kürtler arası bir savaşın zeminini oluşturmak istemektedir.

KDP’nin Türk devletinin yanında savaşa girmesinin gerekçesini oluşturmak için bir takım kirli planların devreye girebileceği daha önce basına yansımıştı. 24 Mayıs 2022 tarihinde KDP’ye bağlı bazı güçler Sidekan’a bağlı Goşinê bölgesindeki bir gerilla noktamızın üzerine giderek, çatışma yaratmak için provokasyon girişiminde bulunmuştur. Ancak gerilla birliğimizin sağduyulu yaklaşımı sonucu bu provokasyon boşa çıkartılmıştır. Türk ordusu 25 Mayıs günü Metîna bölgesine bağlı Girê Hakkarî’ye yönelik hem havadan hem de karadan saldırısını KDP’nin denetimindeki alanlardan geçerek gerçekleştirmiştir.

26 MAYIS’TAKİ EYLEMDE İŞGALCİLER HEDEF ALINDI

 26 Mayıs günü Metîna alanına bağlı Girê Ortê’ye bağlı Girê Şehîd Agir’da bulunan Türk ordusuna mensup işgalciler güçlerimizin hedefi olmuştur. Bu eylemde 2 işgalci Türk askeri cezalandırılmıştır. Gerilla güçlerimizin KDP güçlerine saldırdığı yönündeki bilgiler doğru değildir.

KDP YANLIŞ TUTUMDAN VAZGEÇMELİ

Türk ordusunun zora düştüğü ve yenilmenin eşiğine geldiği her anda KDP güçlerinin bu şekilde harekete geçmesi ve KDP basınının bu şekilde yalan yanlış haberler servis etmesinin hangi anlama geldiği açıktır. Kürtler arası bir savaş sömürgeci soykırımcı Türk devletinden başka hiç kimseye fayda sağlamayacaktır. Böylesi bir felaketin Kürdistan’da kaosa, istikrarsızlığa ve büyük bir yıkıma yol açacağı son derece açıktır. KDP’yi, başta Başûrê Kurdistan olmak üzere bütün Kürdistan halkına zarar verebilecek bu yanlış tutumlardan vazgeçirmeye çağırıyoruz.