HPG’den eylem ve hava saldırılarına ilişkin açıklama

HPG Basın İrtibat Merkezi, Hakkari’de YJA-Star tarafından gerçekleştirilen ve Türk ordusunun Medya Savunma Alanları’na yönelik hava saldırılarına ilişkin açıklamada bulundu.

HPG sitesinde yer alan açıklamada şu bilgiler yer alıyor:

HAKKARİ’DE YJA-STAR EYLEMİ

‘’Şehit Pîroz ve Şehit Agirî Devrimci Hamlesi kapsamında YJA Star güçlerimiz, 10 Temmuz günü saat 09.00’da Hakkari’nin Çelê (Çukurca) ilçesine bağlı Girê karakoluna yönelik bir eylem düzenlemiştir. Karakol yerleşkesinde bulunan mevzii ve barınakların etkili bir şekilde vurulduğu bu eylemde ölü ve yaralı asker sayısı tespit edilememiştir.

Güçlerimiz devrimci hamle kapsamında aynı gün saat 18.30’da Güney Kürdistan toprakları içerisinde bulunan Sidekan’a bağlı Bradost bölgesindeki Lêlîkan tepesinde konumlanan işgalci TC ordusuna yönelik bir suikast eylemi düzenlemiştir. Bu eylemde 1 düşman askeri öldürülmüştür.

ŞEMDİNLİ’DE OPERASYON

9 Temmuz günü işgalci TC ordusu Hakkari’nin Şemzînan (Şemdinli) ilçesine bağlı Haruna köyü alanı ile Gever (Yüksekova) ilçesine bağlı Radyolog alanı arasındaki bölgede Haruna köyü ve Gûndê Dê korucularının katılımı ile bir operasyon başlatmıştır. Bu operasyon aynı gün sonuçsuz olarak geri çekilmiştir.

HAVA SALDIRILARI

İşgalci TC ordusuna ait savaş uçakları Medya Savunma Alanları’na yönelik hava saldırıları düzenlemiştir. Bu kapsamda düzenlenen hava saldırılarının ayrıntıları şöyledir;

10 Temmuz günü 20.00 ile 22.00 saatleri arasında savaş uçakları; Kandil bölgesine bağlı Gûndê Gırava, Kortek, Orta Alan, Bolê köyü etrafını, Hiva tepesinin yamaçlarını ve Gûndê Sılê alanlarını, Avaşin bölgesine bağlı Dola Konferansê ve Werxelê alanlarını, Zap bölgesine bağlı Çemço, Kunişka ile Gundê Fılleha alanlarını, Metina bölgesine bağlı Dola Kêstê alanını, Xakurke bölgesine bağlı Şehit Beritan, Aşutê vadisi ve Kelaşin alanlarını bombalamıştır.

9 Temmuz günü saat 19.30’da ise Zagros bölgesine bağlı Dola Nêrgê ve Alantus alanlarını bombalamıştır.

DERSİM’DE KONTRA FAALİYETLERİ

Bir süredir Dersim’in Ovacık ilçesine bağlı Kırk Merdiven alanında bulunan köylerde bir grup kontra gerilla birliklerimizin askeri kıyafetlerini giyerek halka baskı uygulamaktadır. Yörede bulunan halkımız kontra faaliyetleri yürüten bu gruba karşı duyarlı olmalıdır.’’