HRE: 6 işgalci öldürüldü, 2 Türk askeri yaralandı

Efrîn Kurtuluş Güçleri (HRE), Cuma ve Cumartesi günüleri düzenledikleri eylemlerden az 6 işgalcinin öldürüldüğü, 2 Türk askerinin de yaralandığını duyurdu.

HRE, yaptığı yazılı açıklamada “Efrîn ve Ezaz bölgelerinde 17 ve 18 Ocak’ta güçlerimizce işgalci Türk ordusu ve güdümündeki çete gruplara yönelik bir dizi etkili eylem gerçekleştirilmiştir” dedi.

Eylemlerin detayları şöyle açıklandı:

“17 Ocak günü Ezaz bölgesinde güçlerimizce işgalci Türk ordusuna ait bir askeri üsse yönelik eylem düzenlenmiştir. Bu eylemde 2 işgalci Türk askeri yaralanmıştır.

Güçlerimiz, 17 Ocak günü gece saatlerinde ve 18 Ocak günü sabah saatlerinde Şêrawa ilçesine bağlı Beradê köyü çevresinde işgalci ordu ve çete gruplara yönelik 2 etkili sabotaj eylemi düzenlenmiştir. Düzenlenen 2 eylemde Firqat Hemze isimli gruba bağlı 6 çete üyesi öldürülmüştür.”

HRE, ayrıca şu bilgileri verdi: “Bunun yanı sıra işgalci ordu 17 ve 18 Ocak tarihlerinde Efrîn ile Şehba bölgelerine bağlı köyleri obüslerle yoğun bir biçimde bombalamıştır. Ayrıca bölgede keşif uçağı hareketliliği devam etmektedir.”