Irak ile Türkiye'nin ortak sınır tatbikatı başladı-YENİLENDİ

Irak Savunma Bakanlığı, Türk ordusuyla sınırda ortak tatbikat başlattıklarını açıkladı.

Irak Savunma Bakanlığı, Türk ordusuyla sınırda ortak tatbikat başlattıklarını açıkladı. Reuters'in son dakika geçtiği haberde tatbikatın başlatıldığı belirtildi. Türk ordusundan yapılan açıklamada da 8 gündür süren tatbikatın, Irak ile devam edeceği belirtilerek, tatbikatın 3. seviyeye yükseltildiği belirtildi.

Açıklamada Irak askerlerinin akşam saatlerinde Türkiye'ye geldikleri belirtilerek, "Türk Silahlı Kuvvetleri tarafından 18 Eylül 2017 tarihinden itibaren Silopi/Habur bölgesinde icra edilmekte olan tatbikatın üçüncü safhasına 26 Eylül 2017 tarihinde başlanacaktır. Tatbikatın bu safhası, bugün akşam saatlerinde bölgeye intikal eden Irak Silahlı Kuvvetlerine bağlı birlik/unsurların da katılımı ile birleşik olarak icra edilecektir” denildi.

Türk ordusu, daha önce Şirnex'in (Şırnak) Silopiya ilçesinde bulunan Habur Sınır Kapısı'nda tatbikat başlatmıştı.

İran rejimi ise Rojhilat (Doğu Kürdistan) ile Güney Kürdistan sınırında tatbikat başlatmış ve dün Hewlêr'in Haci Omeran ile Baleyekati bölgeleri top atışlarına tutulmuştu. Bugün de İran savaş uçakları Rojhilat'ın sınır köyleri üzerinde alçak uçuş yaptı.

Türk başbakanı Binali Yıldırım da bugün yaptığı açıklamada, “Irak merkezi yönetimini bundan sonra daha fazla muhatap alacağız” demişti.