Kadınlar mücadeleye çağırıyor: Ne istediğimizi biliyoruz
İsviçre’de "Ne İstediğimizi Biliyoruz'' kitabının tanıtım günleri sürüyor. Kitabı ortaya çıkaran editörler, "Rojava devrimi bizde büyük etki yarattı" dedi.
İsviçre’de "Ne İstediğimizi Biliyoruz'' kitabının tanıtım günleri sürüyor. Kitabı ortaya çıkaran editörler, "Rojava devrimi bizde büyük etki yarattı" dedi.
“Gemeinsam Kämpfen-Birlikte Mücadele'' adlı feminist editör grubunun 2018-2019 yılları arasında bulundukları Rojava'daki deneyimleri sonucu ortaya çıkardıkları ''Ne İstediğimizi Biliyoruz'' kitabının tanıtım günleri İsviçre'de devam ediyor.
İsviçre Rojava Komitesi tarafından düzenlenen tanıtım günleri İsviçre ayağının startı 17 Ağustos'ta Basel kentinde verildi. Luzern, Zürih, Bern kentlerinin ardından 'Ne İstediğimizi Biliyoruz' kitabı bu cumartesi günü Solothurn'da okuyucularla buluşuyor.
Tanıtım etkinliğinde editörlerin deneyimlerini aktardığı panel şeklinde hazırlanan slayt ve sinevizyon gösterimi de olacak. 22 Ağustos'ta Zürih'te düzenlenecek olan 8. Sakine Cansız Kadın Fesivali'nde İsviçre etabı sonlandırılacak.
Feminist editör grubu üyelerinden Amara, "Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan'ın kadın eksenli özgürlükçü paradigmasının bizde yarattığı etkiyle bütün kimliklerinin özgürleştiği bir toplum yaratma fikrinin pratiğe yansıması çabası içerisinde 2018 yılında enternasyonalistler olarak Almanya’dan Rojava'ya geçtik" dedi.
'DEVRİMİ DENEYİMLEMEK İSTEDİK'
Amara, şunları da söyledi:
"Rojava'da bulunmamızın esas nedeni Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan'ın kadın özgürlüğü ve ekolojik yaşam paradigması ekseninde yaratılan Rojava devrimini deneyimlemekti.
Kadını ve kadının özgür yaşamını esas alan, ekolojik yaşam modelini burada 2 yıl boyunca deneyimle fırsatı bulduk.
Burada bulunduğumuz 2 yıl sonunda farklı kimliklerden biz 14 kadın 6 aya yakın süren çalışma sonucunda Birlikte Mücadele editör grubunu oluşturduk.
Kadın özgürlükçü, demokratik, ekolojik temellere dayanan demokratik konfederalizmi Avrupa'ya aktarma ve yayma temelinde çalışmalarımız sonucu ''Ne İstediğimizi Biliyoruz'' kitabı ortaya çıktı."
'BİZDE BÜYÜK ETKİ YARATTI'
Rojava devriminde Kürt kadın hareketinin üstlenmiş olduğu öncü rol sonrası bölgede öz yönetime dayalı model yaratılmasının kendilerinde büyük etki yarattığına dikkat çeken Amara, "Yaratılan cinsiyet özgürlükçü, ekolojik, tabana dayalı bir demokrasi modelini kitaplaştırarak Kürt kadın hareketinin deneyimlerini ve analizlerini yaptığımız röportajlarla ve belgelerle Alman veya Avrupa feminist mücadelesi ile birleştirmek istedik" dedi.
"Toplumun özgürleşmesi yolunda adımlar atarak kendimiz hangi projeleri verimli bir şekilde gerçekleştirebiliriz görmek istedik" vurgusunda bulunan Amara, şunları da ifade etti:
"Kendimizi güçlendirmek; kendimizi tarihsel ve günümüzdeki şartlarla ilgili olarak bilgilendirmek, düşünsel ve fiziksel anlamda kendi özsavunmamızla kendimizi saldırılardan korumak için ve kendi hayatımız üzerinde söz sahibi olmak için böyle bir deneyimlemeye ihtiyaç duyduk.
Bu amaçla 'Ne İstediğimizi Biliyoruz' kitabı için tanıtım günleri düzenleniyor."