Kandil’de sivil alanlar bombalandı: İşte görüntüler

Türk ordusuna ait savaş uçaklarının bugün saat 10:15’te Kandil’e yönelik gerçekleştirdiği hava saldırısında özellikle köylülerin yoğun kullandığı araziler ve köylerin etrafı hedef alındı.

Ajansımıza ulaşan görüntülerde görüldüğü gibi, Türk savaş uçakları açık şekilde sivil yerleşim yerlerini hedef alıyor.

Türk savaş uçakları bugün Kandil'in Balayan yolu, Bokriskan köyü ve çevresini hedef aldı.  Çok sayıda sivilin yaşadığı köyde maddi hasar meydana geldi. ANF'ye konuşan köylüler, hedeflenen bolgede gerilla kampının bulunmadığını ve Türk devletinin kendilerini Kandil'den göçertmeyi amaçladığını söyledi. 

 

SALDIRILARLA NE AMAÇLANIYOR?

Türk devletinin özellikle Kürdistan’da geliştirmek istediği kirli siyasetine ve Kürtler üzerinden yürüttüğü soykırım operasyonlarını sonuca götürmek istediği biliniyor. Kimi çevrelerin referandum ardından AKP ve Erdoğan’ın Kürt politikasında değişikliğe gideceği algısı yaratmalarının ne kadar yersiz olduğu ve tümüyle Kürtler üzerinden kirli siyaset yürütme amaçlı olduğu bu hava saldırılarında bir kez daha net olarak ortaya çıkıyor.

Kış boyunca kuzey ve güney Kürdistan’da yürüttüğü operasyonlarla PKK’yi bitireceği propagandası yapan AKP hükümetinin baharla birlikte gelişen gerilla eylemlerinde büyük darbe alması, intikam amaçlı sivil yerleşim yerlerine yönelmesi, gerilla karşısında düştüğü acizlik durumunu açıkça göstermiş oluyor.

Ancak Türk devleti bu acizliğini gizlemek için sivil halkı hedef alırken, bunu kamuoyundan gizlemeyi de ihmal etmiyor. Ancak ortaya çıkan görüntüler durumu açık şekilde gözler önüne seriyor.