Karasu: AKP Kandil'le ilgili halka yalan söylüyor

KCK Yürütme Konseyi üyesi Mustafa Karasu, AKP'nin Kandil'le ilgili halkı kandırdığına, sadece boş alanları vurduklarına dikkat çekerek, "Erdoğan, seçimler yaklaştıkça yalan söylüyor. Bu, AKP'nin 24 Haziran'da iktidardan düşeceğinin işaretidir" dedi.

KCK Yürütme Konseyi üyesi Mustafa Karasu, Türk devletinin Kandil'e saldırılarıyla ilgili yalanlarına dikkat çekerek, şunları söyledi:

'BOŞ ALANI VURUYORLAR'

"AKP-MHP faşist ittifakının şefi Tayyip Erdoğan, seçimler yaklaştıkça yalan propagandaları yapıyor. Bu, AKP'nin 24 Haziran'da iktidardan düşeceğinin işaretidir. İşte bugün 'Kandil'e girdik, Kandil'i vurduk' gibi yalan haberler var. Kandil'e dönük kara harekatı yapıldığı yalan. Hava harekatları yıllardır yapılmakta. Bunlar eskiden beri süren hava saldırıları. Son bir hava saldırısında Enzê köyünün boş bir alanını vuruyorlar, 'PKK'nin toplantı yerini vurduk' diyorlar. Bu gerçekten Erdoğan'ın sıkıştığının ifadesidir. Yönetim toplantı yeriyle uzaktan yakından alakası yoktur. Bu, bir yönüyle de AKP-MHP savaş politikasının gerilladan yedikleri darbelerle ilgilidir. Gerilla Kürdistan'da her yerde askerlere büyük darbe vurmaktadır ama bunların çok azını vermektedirler.

Kandil'e, yönetime dönük operasyon ve saldırı yoktur. Herhangi yöneticimizin saçının teline bir şey olsaydı, Türk televizyonları yeri göğü inletirlerdi. Şovenizmi şahlandırmak için bu tür yalanlar ortaya atmaktadırlar."

Karasu, Erdoğan'ın, seçimlere nasılsa birkaç gün kaldığı için, yalanının ortaya çıkmayacağını düşünerek, halkı aldattığına vurgu yaptı.

Karasu, "Halkımız, Türkiye demokrasi güçleri, mücadelesiyle AKP'nin sonunu getirecektir" mesajını verdi.

SURUÇ

Karasu, Suruç'ta HDP'lilerin katledilmesine de dikkat çekerek, "Suruç'ta bir baba, iki oğlu katledildi; ölenleri suçladılar. Büyük bir yalancıdır. Toplumu kışkırtmak istediler. Ama Türkiye, dünya kamuoyu, Urfa gördü ki, olay böyle değil. Esnaf olan HDP'lilere saldırılmış, vahşice katledilmişlerdir" dedi.

Karasu, provokasyona, yalana karşı halkın, iradesini mutlaka sandığa yansıtması gerektiğini belirtti.