KCK'den Kürtlere ve dostlarına eylem çağrısı

KCK Yürütme Konseyi Eşbaşkanlığı, ‘26 Mayıs Efrîn İşgaline Karşı Çıkma Günü’ eylemlerine katılım çağrısında bulundu.

KCK Yürütme Konseyi Eşbaşkanlığı, yarın (26 Mayıs) dünyanın birçok merkezinde yapılacak ‘26 Mayıs Efrîn İşgaline Karşı Çıkma Eylemleri’ne ilişkin yazılı açıklamada bulundu.

KCK açıklaması şöyle:

‘’26 Mayıs’ta dünya Efrîn İşgaline Karşı Çıkma gününde Kürtler başta olmak üzere dünya halkları meydanlara çıkacak. AKP-MHP faşizminin Kürtler başta olmak üzere Ortadoğu halklarına karşı düşmanca saldırganlığı protesto edilecek. Efrîn işgali şahsında AKP-MHP faşizminin soykırımcı karakterine halkların isyanı dile getirilecek. Efrîn işgali Kürt düşmanlığıyla demokrasi düşmanlığının zirveye çıktığı bir saldırganlık olmuştur. AKP-MHP faşizmi Efrîn işgaliyle sadece Kürtlere düşmanlığını ortaya koymamıştır; tüm Ortadoğu halklarını tehdit etmiştir. Bu açıdan Efrîn işgaline karşı çıkmak tüm Ortadoğu halklarının ve insanlığın faşizme karşı savunması olmaktadır.

Şu anda Efrîn halkının büyük çoğunluğu cennet gibi güzel topraklarından koparılarak her tarafa savrulmuştur. Efrîn halkı da 1915 yılında Ermeniler gibi topraklarından sürülmüştür, tehcir edilmiştir. Efrîn demografyası bozulmuştur. Aynı Ermeniler gibi Kürtler ilk önce azınlığa düşürülecek, sonra da tümden yok edileceklerdir. Efrîn’de kalmış az sayıdaki Kürt de bu yönlü Kürt soykırımının örtüsü olarak kullanılmaktadır. Türk devleti Ermeniler, Süryaniler, Lazlar, Çerkezler gibi Kürtleri de tümden soykırıma uğratmayı hedeflemektedir. Şark Islahat planından bu yana Kürtler üzerinde uyguladığı bu politikayı Efrîn işgaliyle yeni bir boyuta ulaştırmıştır. Efrîn’den sonra Minbic, Kobanê, Til Abyad, Serê Kanîye ve Qamışlo’ya da saldıracağını ve işgal edeceğini açıklaması AKP-MHP faşizminin soykırımcı karakterinin çok açık bir biçimde ifade edilmesidir.

Efrîn işgali Türk devletinin soykırımcı karakterinin durdurulmasının ne kadar elzem olduğunu ortaya koymuştur. Bu durum 26 Mayıs’ta Efrîn işgaline karşı her yerde meydanlara çıkılmasını çok önemli kılmaktadır. Bu açıdan başta Kürtler olmak üzere tüm halkalar bu protestoya katılmalıdır. 1 Kasım 2014 Dünya Kobanê gününde halkların meydana çıkması Kobanê işgalinin ortadan kaldırılmasında nasıl rol oynadıysa 26 Mayıs Efrîn İşgaline Karşı Çıkma günü de böyle bir rol oynamada önemli bir adım olacaktır. Topraklarından zorla göçertilen Efrînlilerin topraklarına dönmesi açısından önemli bir rol oynayacaktır. Şu anda sadece Şehba’da 125 bin Efrînli topraklarına dönmeyi beklemektedir. Bundan daha fazla bir nüfus da Suriye ve Rojava’nın başka alanlarına göç etmiş bulunmaktadır.

Efrîn işgalinin normalleşmemesi için bu işgale sürekli karşı çıkmak ve Efrîn’e dönüşü sürekli gündemde tutmak gerekmektedir. Efrîn’de şu anda süren gerilla direnişini başta Kürtler olmak üzere tüm Suriye halklarının direnişi haline getirmek de önemlidir. Eğer Türk devletinin işgaline karşı halkların direniş cephesi geliştirilirse sadece Efrîn işgalden kurtarılmaz AKP-MHP faşizminin yenilgiye uğratılması sağlanarak başta Türkiye olmak üzere tüm Ortadoğu'da demokratikleşmenin önündeki en büyük engel ortadan kaldırılmış olur.

Bu açıdan dünya Efrîn İşgaline Karşı Çıkma gününde Kürdistan'ın tüm parçalarındaki ve dünyanın her yerindeki Kürtleri ve dostlarını bulundukları her yerde meydanlara çıkmaya, Efrîn işgaline karşı mücadeleyi yükseltmeye çağırıyoruz.’’