KCK'den seçim kararı: Askeri faaliyetler 24 saat durduruldu

Halk Savunma Merkez Karargah Komutanlığı, bugün saat 19.00’dan itibaren 24 saat boyunca herhangi bir askeri faaliyette bulunmayacaklarını duyurdu.

Halk Savunma Merkez Karargah Komutanlığı, Türkiye’de yarın (24 Haziran) yapılacak Milletvekilli ve Cumhurbaşkanlığı seçimlerden dolayı 24 saat askeri faaliyetlerde bulunmayacaklarını açıkladı.

Açıklamada, ‘’ KCK Yürütme Konseyi’nin kararı temelinde gerilla güçlerimiz bugün saat 19:00’dan itibaren 24 saat boyunca herhangi bir askeri faaliyette bulunmayacaktır’’ denildi.

Halk Savunma Merkez Karargah Komutanlığı açıklaması şöyle;

‘’Kürt Sorunu, Türkiye’de ve bölgede çözümü bekleyen toplumsal bir sorundur. Bu sorunda baskı, şiddet ve katletmenin hiçbir sonucu ortaya çıkarmayacağı ve sorunu daha da derinleştirdiği defalarca ispatlanmış bir husustur. Bu yüzden Önder APO yıllarca bu sorunu demokratik barışçıl yöntemlerle çözmenin büyük çabalarını sergilemiş, bu temelde sürdürülen diyaloglarla barışçıl demokratik çözüm için Dolmabahçe Sarayı Mutabakatı’na ulaşılmıştır. Ancak Erdoğan ve şürekası bu çözümün Türkiye’yi demokratikleştireceğini, bunun da kendi bireysel faşist diktatörlük hesaplarını tehlikeye atacağını görünce diyalog masasını devirmiş ve Kürdistan Özgürlük Hareketi’ne karşı 24 Temmuz 2015’te resmen savaş ilan etmiştir.

TÜRKİYE YÖNETİLEMEZ DURUMA GELMİŞTİR

AKP-MHP ittifakı, 3 yıldan bu yana sürdürülen savaşta başarı elde edememiş, hiçbir alanda Kürdistan Özgürlük Mücadelesi Güçlerine ve Önderliğine geri adım attıramamıştır. Kıyasıya sürdürülen bu savaşta özgürlük mücadelesi güçleri dimdik ayakta kalmış, faşist rejimin hedeflediği “Diz Çöktürme Planı” gerçekleşmediği gibi büyük bir direniş sergilenerek Türkiye genelinde bu rejime muhalefet yapmanın zeminini güçlendirmiştir. Faşist rejim ise, başarısızlığına rağmen gerçekleri büyük medya gücüyle hep gizlemiş, mücadelemiz karşısında zorlanarak artık Türkiye’yi askeri, siyasi ve ekonomik olarak yönetemez duruma gelmiştir.

Erdoğan, kendi iktidarının çöküşünü engellemek amacıyla baskın seçim kararını alarak, halklarımıza karşı işlediği suçların üstünü örtmek, hırsızlık ve talanlarını gizlemek için faşist diktatöryal bir sistemi kalıcılaştırmayı hedeflemiştir. Buna karşı en büyük zulme uğrayan ve faşizmin baskısı altında büyük haksızlıklarla yüz yüze kalan Kürdistan ve emekçi Türkiye halklarının bu seçimde Erdoğan’ın geliştirmek istediği bu uğursuz faşist yönelimine karşı gereken cevabı vereceği aşikardır. Halkların, emekçi sınıfların ve bütün ezilen kesimlerin iradelerini seçimle tayin etmesine karşı AKP rejiminin çok çeşitli hile ve entrikalara başvuracağı kamuoyunca tartışılan ve bilinen bir husustur.

‘24 SAAT ASKERİ FAALİYETLER DURACAK’

Buna karşın, faşist AKP’nin Kürdistan’da geliştirmeyi tasarladığı hile, entrika ve provokasyonlarına gerekçe oluşturmamak ve kendi açımızdan halkımızın iradesini rahatça ortaya koyma imkanını geliştirmek amacıyla KCK Yürütme Konseyi’nin kararı temelinde gerilla güçlerimiz bugün saat 19:00’dan itibaren 24 saat boyunca herhangi bir askeri faaliyette bulunmayacaktır. Güçlerimiz aynı zaman dilimi içerisinde, toplumun bulunduğu ve oy kullanacağı bütün yerlerde bulunmamaya özen gösterecek ve herhangi bir aktiviteyi geliştirmeyecektir.

Halkımıza ve kamuoyuna saygıyla duyurulur.’’