Kevana Zerîn Avrupa kuruluş konferansını yaptı

Almanya’nın Köln kentinde bir araya gelen TEV-ÇAN üyesi kadınlar Kevana Zerîn Avrupa konferansı ile kuruluşunu ilan etti.

TEV-ÇAND üyesi kadınlar, Almanya’nın Köln kentinde bugün düzenledikleri konferans ile Kevana Zerîn Avrupa’yı ilan etti.

Yaklaşık 100 delege ve misafirin katıldığı konferansın açılışını Hozan Sosin Elenya yaptı.

Elenya Avrupa’da uzun bir süredir kültür çalışmalarının olduğunu belirtti ve “Şehit Mizginlerin emeği ile özgün kadın örgütlülüğünü ilan edeceğiz” dedi.

Şimdiye kadar yürütülen bütün çalışmaların, verilen emekleri ile oluşturulan değerleri daha örgütlü bir şekilde kadın rengiyle yansıtmak için güçlü bir tartışma yürüterek, pratikleşmesinin ilk adımını da atacaklarını Elenya sözlerine ekledi.

Ardından da TJK-E’den Songül Nurhak söz aldı. Nurhak, kültürün insanlığın yaşam tarzı olduğunu söyledi. Yaşam tarzının dayanışmacı, kolektif, paylaşımcı olarak toplum için sanat ve kültürün gelişimini beraberinde getireceğini belirtti.

“Kendimizi kültürel soykırım kıskacından kurtarmak için dilimizi, kimliğimizi, öykülerimizi, toplumsal mücadelemizle buluşturmamız gerekiyor” diyen Nurhak, kadın kültüründe analık rolü ve misyonunun üreten-yaratan ve arayan kimlik olarak örgütlenmesinin önemine vurgu yaptı.

Konferans daha sonra tartışmalarla devam etti.

Konferans 21 kişilik bir meclisin oluşturulması ve 7 kişilik koordinasyonun seçilmesi ile sona erdi.