'Kürt halkı düşmana aldanmamalı'

Türk devletinin saldırılarında yaşamını yitiren Şoreş Masîro, şehit düşmeden önce verdiği röportajda, Kürt halkına, ajanlara karşı dikkatli olma ve düşmana inanmama çağrısında bulunmuştu.

Türk devletinin Kürdistan'a yönelik işgal saldırıları devam ediyor. İşgalci devletin 9 Ağustos 2021 günü Besta alanına bağlı Girê Tenûrê, Gêsin ve Mergûmarê alanlarına yönelik bombardımanında Şoreş Masîro da (İbrahim Kaya) şehadete ulaştı.

 

Şoreş Masîro, şehit düşmeden önce verdiği röportajda şu değerlendirmelerde bulunmuştu: "Benim adım Şoreş Masîro, 2018 yılında Kato Jîrka'dan harekete katıldım. Orada yaklaşık bir buçuk yıl pratik çalışmalarda bulundum. Sonra Besta bölgesine gittim. Yaklaşık bir yıldır Besta alanında çalışıyorum. Mücadelemizde Botan bölgesinin önemi biliniyor. Savaş, Botan'da başladı ve bugüne kadar hala devam ediyor.

Botan'da doğa şartları biliniyor. Bazı yerleri yayla bölgesidir, bazı yerleri ormandır. Bu yüzden Botan'dan saflara katılan insanlar gerilla yaşamına kısa sürede uyum sağlayabilir. Ben de bu yaşama çok hızlı adapte oldum. Zaten arkadaşlar çok yardımcı oldu. Zaten PKK, insanın güç potansiyelini ortaya çıkaran bir harekettir."

HALKIMIZ AJANLARA DİKKAT ETMELİ

Şehit Şoreş Masîro, verdiği röportajda Türk devletinin saldırılarına ilişkin ise şunları belirtmişti: "Düşman özellikle Nisan ayında buraya saldırılarını yoğunlaştırdı. Bu işgal operasyonlarına gerilla güçlü bir şekilde cevap verdi. Yine Nisan'da düşman Medya Savunma Alanlarına da saldırı başlattı. Yoldaşlarımız bu saldırılara karşı düşmana ağır darbeler vuruyor. Direniş karşısında bir adım ilerleyemeyen düşman, kendi medyasında psikolojik savaş yürütüyor.

Kürdistan gençlerine selamlarımı iletmek istiyorum. Çalışmalarında ve eylemlerinde başarılar diliyoruz. Genç arkadaşlarımızın eylemleri başarılı olunca biz de çok mutlu oluyoruz. Tabii ki eylemlerini daha da güçlendirebilirler. Özellikle toplum içerisinde ajanlık yapanlara karşı etkili eylemler yapmalılar. Hatta en fazla bu ajanlara yönelik eylemler yapılmalı. Halkımız da bu ajanlara karşı dikkatli olmalı, düşmana inanmamalı ve aldanmamalıdır.”