Nav-Berlin üyeleri ‘Artık Özgürlük Zamanı’ şiarıyla şarkı yorumladı

Berlin kenttinde dört parça Kürdistan'dan sürgüne gelen sanatçılar, uluslararası komplonun yıl dönümünde “Artık Özgürlük Zamanı" şiarıyla "Partiya Karkeren Kurdistan" şarkısını yorumladı.

Almanya'nın Berlin kentinde Özgür Kürdistanlılar Meclisi’nin Kültür komisyon üyeleri (NAV-Berlin), Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan'a uygulanan 22 yıllık uluslararası komplonun yıldönümü vesilesiyle "Artık Özgürlük Zamanı" şiarıyla şarkı yorumladı. Kürdistan'ın 4 parçasından sürgüne gelen 8 sanatçı tarafından seslendirilen şarkılar arasında "Partiya Karkeren Kurdistan” şarkısı da yer alıyor. 

Komisyon üyesi Gülizar K. "22 yıldır Abdullah Öcalan'a ağır tecrit ve işkence uygulanmaktadır. Biz Avrupa'da yaşayan halklar olarak Abdullah Öcalan'ın felsefesini benimseyerek yaşamımıza uyarlıyoruz. Özgür ve demokratik yaşam ideolojisinin sahibi, Güneşimizi karartamayacaksınız, artık zamanı özgürlük istiyoruz” dedi. 

Kürdistan’ın 4 parçasından gelen 8 kişi ile çalışmaya başladıklarını dile getiren Gülizar K, “Komisyon üyelerimizden 8 kişilik bir grup ile bu çalışmayı tamamladık. Bu çalışma da 4 parça Kürdistan'dan arkadaşlarımız var ve bu arkadaşlar ile şunu da belirtmek istiyoruz, Kürdistanlılar olarak Abdullah Öcalan özgür kalana dek her alanda çalışmalarımıza devam edeceğiz” dedi.