Ozan Canê’den Merkel’e mektup

Erdoğan rejiminin rehinlerinden olan Kürt sanatçı Ozan Canê, bu hafta Türk Cumhurbaşkanı Erdoğan ile bir araya gelecek olan Almanya başbakanı Merkel’e mektup gönderdi.

Alman Dışişleri Bakanlığı’nın verdiği bilgilere siyasi amaçlı suçlamalardan dolayı Türkiye’de şu anda 5 Alman vatandaşı cezaevinde. Ancak bu sayının daha fazla olduğu belirtiliyor. Çünkü çoğu zaman Türk makamları gözaltına alınan veya tutuklanan Alman vatandaşları hakkındaki bilgileri çok geç Alman Dışişleri Bakanları’na bildiriyorlar.

Ayrıca 35 Alman vatandaşı hakkında da Türk makamlarının yurt dışına çıkma yasağı verdiği ifade ediliyor. Erdoğan rejiminin Almanya’ya karşı yaklaşık iki yıldır sürdürdüğü rehine siyasetinin bundan sonra nasıl bir şekil alacağı bilinmiyor.

Çünkü Erdoğan’ın bu hafta Almanya’ya yapacağı resmi ziyaret öncesi konuşan Maas, Türkiye’deki cezaevlerinde haksız yere tutulan Alman vatandaşlarının durumuna dikkat çekerek "Vatandaşlarımızın hala cezaevinde olması bizim için kabul edilemez bir durum” çıkışında bulunmuştu.

Erdoğan rejiminin Alman vatandaşı rehineleri arasında bulanan Kürt sanatçı Ozan Canê de Başbakan Angela Merkel’e göndererek, cezaevinde kötü koşullarda tutulduğunu bildirdi. Ozan Canê’nin mektubunu yayınlayan Alman haber ajansı DPA da Ozan Canê’nin durumuna dikkat çekti.

Köln’de yaşayan Kürt sanatçı, 24 Haziran seçimleri sırasında HDP’ye destek vermek için Türkiye’ye gitmişti. HDP’nin Edirne’deki mitingi sırasında gözaltına alınan Ozan Canê’nin DAİŞ’e karşı YPG/YPJ’nin verdiği mücadeleyi anlatan bir filmde oynadığı için ve YPG savaşçılarıyla çektirdiği bir fotoğraftan dolayı suçlandığı ifade ediliyor.