Kürt ve devrimci sanatçılardan 'PKK' klibi

Kuzey Kürdistan yaşayan Kürt ve devrimci sanatçılar, 2 aylık bir çalışma sonucu “PKK” isimli bir klip yaptı.

Klibe ilişkin yapılan açıklamada, "Kürt ve devrimci sanatçılar olarak özgürlük hareketinin faşizme karşı başlattığı direnişin toplumda ortaya çıkardığı heyecanı ve coşkusunu bu eserde ortaya koymaya çalıştık” denildi. 

Sanatçılar, “Ayrıca bu halkın sanatçıları olarak bu halkın moral değerlerinin ve direnenlerin sesi olmayı eserimizde amaçladık” dedi. 

Açıklamaya göre, PKK klipi iki aylık bir çalışma sonucunda hazırlandı ve bu çalışmaya 10’u aşkın “arkadaş yer alarak emek verdi.”

Kürdistan’ın kuzey parçasında yaşayan sanatçılar olarak, halkın özgürlük direnişini sanatıyla ortaya koyma iddiasında olduklarını vurgulanan açıklamada, “Bu özgürlük direnişi de kendisini PKK’de bugün somutlaştırmıştır. Bu yüzden bu eserin ismi ve sözleri bu çerçevededir” diye belirtildi.

Açıklamada şu ifadelere de yer verildi: 

“Biz sanatçılar nasıl sanatımızla hakikat arayışçıları iddiasındaysak, bugün de hakikat kendisini PKK’de var etmektedir. Biz de diğer Kürt ve devrimci sanatçı arkadaşlarımıza bu hakikati sanatlaştırmada daha büyük çaba göstermemiz gerektiğine inanıyoruz.”