PKK: Sivas’taki katliamcı zihniyeti yakından tanıyoruz

PKK Kültür ve Sanat Komitesi, Sivas katliamının yıl dönümü dolayısıyla yaptığı açıklamada, “Bu katliamcı, soykırımcı zihniyeti yakından tanıyoruz” dedi.

PKK Kültür Sanat Komitesi, 2 Temmuz 1993’te Madımak otelinde yakılarak katledilen 33 insanı andı.

Komite'nin açıklaması şöyle:

“Sömürgeci, faşist Türk devleti 2 Temmuz 1993 yılında içinde aydın ve sanatçıların olduğu 33 insanımızı Sivas Madımak otelinde yakarak hunharca katletti. Bu insanlık dışı provokasyon ve katliamı yapanları lanetliyoruz. Hayatını kaybeden insanlarımızı saygı ve minnetle anıyor, özgürlük özlemlerini mücadelemizde yaşatma sözünü veriyoruz.

Bu katliamcı, soykırımcı zihniyeti yakından tanıyoruz. Dinci, mezhepçi, ırkçı bu karanlık zihniyet her zaman aydınlığı temsil eden aydın ve sanatçılara, toplumun öncü ve temsilcilerine düşman olmuş ve fırsatını bulduğunda katliamla ortadan kaldırmaktan çekinmemiştir.

Mazdek-Hürremden Babeklere, Hallacı Mansurdan Şeyh Bedrettinlere, Pir Sultan Abdallardan Hasret Gültekinlere, Apê Musadan Atakan, Helmet ve Kasim Enginlere nice toplumcu, eşitlikçi, komünal hareket, aydın ve sanatçı zulüm saltanatlarına boyun eğmediği için katliamlara uğramıştır. Ancak bu aydınlık devrimci, demokratik çizgi hiçbir zaman bitirilememiş ve asla bitirilemeyecektir.

Muaviye, Yavuz Selim, İtaat ve Terakki’nin günümüzdeki temsilini yapan AKP-MHP faşist iktidarı da bugün Kürt Halkına soykırımı dayatırken, sistem karşıtı tüm demokrasi güçlerinin üzerine her türlü baskı ve katliamla gitmektedir.

Toplumun en temel değerlerinden olan mezarlara bile saldıracak kadar ahlaktan yoksun, inanç ve kültür düşmanı insanlıktan çıkmış bu saldırgan faşist zihniyeti yerle bir edinceye kadar devrimci mücadelemizi kararlılıkla sürdüreceğiz.

Zulüm ve soykırımcı saldırılara karşı asla boyun eğmeyecek, kültür ve sanat mücadelemizde toplumumuzun sesi olacak ve Sivas katliamında şehit edilen canları zafere kadar yaşatacağız. Gerici, soykırımcı zihniyetin saltanatı yıkılacak, kültür, inanç ve tüm renkleriyle toplumsal güçler kazanacaktır.”