İşgal harekatında psikolojik sorunlar yaşayan uzman çavuş intihar etti

23 Nisan'da Medya Savunma Alanları'na yönelik işgal saldırıları başlatan Türk ordusu gerilla direnişine çarptı. Aylardır savaş alanlarında olan ve psikolojik sorunlar yaşayan askerlerden bir uzman çavuşun intihar ettiği belirtiliyor.

İşgalci Türk devletinin Medya Savunma Alanları'ndaki işgal saldırıları 6 aydır devam ediyor. Bu süreçte Türk devleti tarihi yenilgisini yaşadı ve birbiri ardına darbeler aldı. 6 ay sonra savaş haritasına bakıldığında işgalci ordunun Medya Savunma Alanları'nda şimdiye kadar hiçbir ilerleme kaydetmediği görülüyor.

Yerel kaynaklardan alınan bilgilere göre, gerilla karşısında yenilgiye uğrayan Türk ordusundaki askerler psikolojik sorunlar yaşıyor. En son 15 Ekim'de, Metin'in Zendura bölgesindeki Tangê Tepesi'nde bir uzman çavuş intihar etti. İntihar eden bu asker de işgal operasyonlarına katılan paralı askerlerden biri. Zendura bölgesinde meydana gelen olayın ardından askerlerin ruh sağlığının daha fazla bozulduğu belirtiliyor. Böyle bir durum yaşayan Türk ordusu, uluslararası müttefiklerden aldıkları kimyasal silahları kullanmaya devam ediyor. Kimyasal silaha karşı ancak Kürt halkının tepki ve tutumu kamuoyunu harekete geçirecektir.