RTS, Türk devletinin savaş suçlarına dikkat çekti

İsviçre Devlet Televizyonu (RTS), Türk devletinin Kuzey Doğu Suriye’de işlediği savaş suçlarını gündemine aldı.

İsviçre Devlet Televizyonu (RTS), 19.30 ana haber bülteninde Türk devletinin Kuzey Doğu Suriye’de işlediği savaş suçlarına dikkat çekti. Olivier Kohler ve Laurent Burkhalter imzalı haberde, Türk devletine bağlı çete gruplarının kendi hesaplarından paylaştıkları görüntülerin savaş suçlarının kanıtı olabileceğine dikkat çekilerek, Uluslararası Af Örgütü ve BM İnsan Hakları Konseyi’nin bu konuda yayınladığı rapor ve yaptığı açıklamalar hatırlatıldı.

YPJ savaşçısı Çicek Kobanê’nin esir alınma görüntülerine yer verilen haberde, Çicek Kobanê’nin Türkiye’ye gönderildikten sonra akıbetinin tam olarak bilinmediği ifade edildi.

Türk devletine bağlı çetelerin hayatını kaybeden bir QSD savaşçısının cenazesine yaptıkları vahşeti sergileyen görüntülerin de aktarıldığı haberde, çetelerin işlediği savaş suçlarını kendisinin sosyal medya hesaplarında paylaştığı belirtildi. Haberde, Kürt siyasetçi Hevrin Xelef’in de bu çete grupları tarafından katledildiği de hatırlatıldı.

Yapılan bu sivil katliamların Türkiye’nin sorumluluğunda olduğunun ifade edildiği haberde, çete gruplarını kontrol etmesi gerekenin Türkiye olduğu kaydedildi.

Türk devleti ile hareket eden bu grupların, DAİŞ ve El Nusra gibi cihatçı terörist grupların bir uzantısı olduğunun kaydedildiği haberde, Türk yetkililerin bu konu hakkında televizyona görüş vermeyi kabul etmediği de aktarıldı.