Sanatçı arkadaşları Hüseyin Çiftçi’yi andı

Müzisyen Hüseyin Çiftçi, sanatçı arkadaşları tarafından anıldı. Köln’de yapılan anmada yapılan konuşmalarda, Çiftçi’nin Kürt müziğine yaptığı hizmete vurgu yapıldı.

TEV-ÇAND sanatçıları, Almanya’nın Köln kentinde bulunan Demokratik Kürt Toplum Merkezi’nde bir araya gelerek, 9 Temmuz tarihinde İstanbul’da hayatını kaybeden müzisyen, aranjör ve ton maister Hüseyin Çiftçi için bir anma töreni düzenledi. Törene Hozan Şemdin, Kawa, Xelîl Xemgîn, Seyidxan Diyar, Memo Gül, Deniz Deman, Memo Yapıştıran olmak üzere çok sayıda sanatçı hazır bulundu. Burada TEV-ÇAND temsilcisinin yanı sıra Koma Berxwedan adına Hozan Diyar, sanatçı Memo Gül, birer konuşma yaparak, Hüseyin Çiftçi’nin emeğine vurgu yaptı. Konuşmaların devamında şu noktalara dikkat çekildi: “Hüseyin Çiftçi’nin son 22 yıl içerisinde yapılan birçok müzik albümünde imzası var. Hüseyin’in emek vermediği neredeyse Kürt sanatçı yoktur. Özellikle Avrupa’da yapılan konser, gece ve festivallerde büyük emeği var. Çok erken yaşta aramazdan ayrıldı. Üzüntümüz büyüktür.”

Anmaya Maxmur TEV-ÇAND yönetimi ve Kewana Zêrîn Maxmur da bir mesaj göndererek, Hüseyin Çiftçi’nin Maxmur gençlerinin üzerinde büyük emeğinin olduğu belirtilerek, onun yetiştirdiği öğrenciler, bugün Kürt müziğine hizmet verdiğinin altı çizildi.