Serxwebun: Ateşkes yok, saldırıya devam ediyorlar

Türk devletinin işgalci saldırıları sürüyor. Yaralanan YPJ savaşçısı Heja Serxwebun, "Ateşkes diye bir şey yok. Saldırıya uğruyoruz ama direnişimizi kıramadılar" dedi.

Türkiye'nin Kuzey ve Doğu Suriye topraklarına yönelik başlattığı işgal saldırıları 12'nci gününe girdi. Demokratik Suriye Güçleri'nin (QSD) Suriye halkı ile birlikte verdiği Onur Direnişi ise Ortadoğu başta olmak üzere dünyada yankı uyandırdı.
Her ne kadar bir 'ateşkes' durumundan söz edilse de Türk ordusu ve ona bağlı çeteler, halka ve QSD savaşçılarına saldırmaya devam ediyor.

SİVİLLERE VE QSD'YE SALDIRI

Çeteler, dün Girê Spî'ye bağlı Qizeli köyünde hem sivil halka hem de QSD savaşçılarına saldırdı. Savaş uçakları ve obüslerin kullanıldığı saldırılarda, 2 QSD savaşçısı  şehit düşerken, 6 kişi de yaralandı. Yine sivil insanlar da katledilirken, saldırıda yaralanan YPJ savaşçılarından Heja Serxwebun, yaşananları anlattı.

'SERXWEBUN: DİRENİŞİMİZİ KIRAMADILAR

Ateşkes gibi biri durumun olmadığını belirten Serxwebun, bir gece boyunca yaralı haliyle çemberde kaldığını belirterek, "Ateşkes diye bir şey yok. Saldırıya uğruyoruz. Hem savaş uçakları hem de keşifler kullanıldı. Saldırılarını püskürttük ancak ateşkes adı altında bizi vurmaya devam ediyorlar. Ona rağmen direnişimizi halen kıramadılar" dedi.