Sîtav Yayınevi'nden yeni kitaplar  

Sîtav Yayınevi'nden Kürtçe ve Türkçe 8 yeni kitap daha çıktı.

Ağırlıklı olarak Kürtçe yayıncılık yapan Sîtav Yayınevi, 8 yeni kitabı okuyuculara sundu. Kitapların 6'sı Kürtçe, 2'si Türkçe. Bunların arasında 26 yıldır tutsak olan Mizgîn Ronak'ın kitabı da var.

KİTAPLAR

Sîtav'dan çıkan kitaplar şöyle:

* Mizgîn Ronak-Gorçiya ne Em (Masal): Kürtçe kaleme alınan bu kitap farklı tarihlerde yaşamını yitiren insanların konuşturulmasını konu ediniyor. Her öyküde yaşamını yitiren bir savaşçı konuşur ve onun ölümü anlatılır. Kitapta, bölgede yaşanan savaşı ve bunun yaşama etkileri de işleniyor.

* Mizgîn Ronak-Nobedarê Gulên Kobanê (Roman): Kitapta Kobanê'ye yönelik yaşanan saldırı kenti terk etmeyen bir delini gözünden anlatılıyor. Ronak güçlü kalemiyle savaş gerçeğini, DAİŞ tarafından düzenlenen saldırıların boyutu ve buna karşı direnenlerin öyküleri nakşediyor.

* Mizgîn Ronak- Rojhat (Roman): Ronak bu romanını ise, bir Kürt savaşçının yaşamını ve savaşçıların arkadaşlarıyla olan bağlarını ele alıyor. Yaralanan savaşçı ve onu tedavi eden doktorun mağarada geçen konuşmalarına yer veriliyor. Tüm anlatımlar ise, Rojhat isimli kahramanın günlüklerinden yola çıkılarak kaleme alınıyor.

* Nesrin Temel-Kêzxatûn (Masal) - Nesrin Temel tarafından çocuklar için yazılan masal kitabında 16 masal yer alıyor. Siyah beyaz olarak çıkan kitabın sayfalarında çocukların çizgi boyama yapabilecekleri çizimler de yer alıyor.

*Çetin Nerse- Exlaqê Tevgır (Felsefe): Kitap, "Ahlak nedir?", "Ahlak ve toplum", "Ahlak ve ekonomi", "Ahlak ve yaşam" gibi önemli konuları irdeliyor.Kitapta "ahlakın prensipleri nedir?" sorusuna yanıt aranıyor.

Eyyup Yaşar- Bir Yaşam Tutkusu Olarak Özgürlük (Deneme): Yaşar kitabında farklı tarihlerde yazdığı ve bir birinden farklı konuları felsefi ve edebi olarak okuyucuya aktarıyor.

Eyyup Yaşar- Gözyaşlarına Alışık Gözler (Öykü): Kürtlerin yaşadığı trajediler yazarın kalemiyle Türkçeye aktarılıyor.

* Servet Özkan: Stêrk (Şiir)