UTAMARA'dan kadınlara: Bize hikayenizi yazın!

UTAMARA'nın 2018 yılı için öykü ve şiir etkinliği başladı.

UTAMARA'nın düzenlediği etkinlikle hazırlanan, 'Her Kadının Bir Hikayesi Var' kitabının üçüncüsü kadınların kendi yazdıkları şiirler ve öykülerle yayımlandı. Her yıl farklı ülkelerden çok ayrı hayat hikayelerine sahip birçok kadın farklı dillerde yazdıkları hikayeleriyle destek verip hayatı yazıyor.

'HAYALLERİNİZİ, İSTEKLERİNİZİ VE YAŞADIKLARINIZI YAZIN'

UTAMARA tarafından yapılan açıklamada şunlar ifade edildi:

"Bir hikayeyi okumak, bir ilişki, anlayış ve bağlantı kuruyor. Okuduğumuz her hikayede sanki bir aynaya yeniden bakmış gibi kendimizi görüp yeniden tanıyor, yeni gerçekler görüyoruz. Bazı öyküleri kendimize çok uzak bulurken bazılarını da çok yakın buluyoruz. Böylece edebiyat üzerinden görünmez bir ağ kuruluyor, konuşulan kelimelerin ve kişisel karşılaşmaları aşarak yeni düşünceler ve empati kuran bir bağ. Kalemi elimize alıp yazmaya başladığımızda çoğunlukla kendimizle yeniden tanışırız. Bazıları birkaç kelimeyle etkili bir şiir yazabilirken bazısı kendisini fabıllarda yeniden bularak yaşadıklarını en ince ayrıntısına kadar hatırlayarak anlatabilir.

Hatırlayabildiğiniz ilk günden bugüne kadar hatırlayabildiklerinizi, yaşadıklarınızı, tecrübelerinizi, gördüklerinizi yazın. Biz de bu çok değerli yazı parçalarını yayımlayalım ki bütün dünya görsün, kadınlar da söz hakkı almak için ayağa kalkabiliyor, isyan edebiliyor ve kadınlar da özgür bir şekilde yaşamlarının her alanlarında devrimi yaşıyor ve yaşadıklarını yazarak insanlığa ve baskı altındaki halklara bir hediye olarak sunuyor. 2014 yılındaki yazı çağrımıza bu anlamda çok sayıda güçlü ve etkileyici yazılara ulaştık.

Bu yıl da size hayallerinizi ve isteklerinizi soruyoruz. İsyanımızın ve mücadelemizin motor gücü aslında nasıl yaşamak istediğimize dair düşüncelerimiz ve özlemlerimizdir. Bazıları buna hayal kurabilme gücü derken, bazıları mücadelenin umut kaynağını aynı amaç uğruna dayanışma olarak nitelendirirler. Şiddet ve baskı karşısında kadınların istekleri ve hayalleri onurlu bir yaşama ulaşmak için bir temel oluşturur. 25 Kasım Uluslararası Kadına Karşı Şiddetle Mücadele Günü dolayısıyla tekrar kadınlara 8 Mart Dünya Kadınlar Günü'ne kadar bize şiirlerini ve hikayelerini hiç tereddüt etmeden göndermeleri, bize ve tüm kadınlara bir hediye olarak sunmaları çağrısında bulunuyoruz.

Size devam etmek için güç veren umut dolu bir anınızı, bir düşüncenizi bizimle paylaşarak bizi de hayallerinizin ve isteklerinizin bir parçası haline getirin."

KATILIM KOŞULLARI

Açıklamada, katılım koşulları da şöyle açıklandı:

1- Şimdiye kadar hiçbir yerde yayımlanmamış ve kadınların kendi hayatları, istekleri ve hayalleri çerçevesinde yazılmış şiirler ve öyküler değerlendirilmeye tabi tutulacaktır.

2- Her katılımcı en fazla iki şiir, iki hikaye ya da bir şiir ve bir hikaye ile başvurabilir. Katılımcıların gönderdikleri metinler geri gönderilmez. Katılımcılar gönderdikleri metinlerin yayın hakkını onaylamış olurlar. Metinler yazarların gönderdikleri isimle yayımlanır.

3- Hikayeler ve şiirler 12 karakter büyüklüğünde yazılmalı ve 5 A4 sayfasını geçmemelidir. Metinler el yazısıyla gönderilebileceği gibi online ek olarak da gönderilebilir.

4- Son gönderme tarihi 8 Mart 2018`dir.

5- Katılımcıların Isim, adres, e-mail adresleri, telefon numaraları ve kısa bir özgeçmişlerini bir fotoğrafla göndermeleri gerekmektedir.

6- Hikaye ve şiirler Almanca, İngilizce, Kürtçe ve Türkçe dillerinde yazılabilir.

E-mail: infohttps://ci5.googleusercontent.com/proxy/EAunmx6j0cc9JiBH7rX_c0J9wnsrAQIr6NAjB_6WPEDeIFC5oAJif0SPIFBXdy0-4Hb84d6N=s0-d-e1-ft#http://utamara.org/images/at.pngutamara.org