Wuppertal’da Şevbihêrk

Wuppertal'da Demokratik Kürt Toplum Merkezi tarafından düzenlenen Şevbihêrk programına Hozan Şemdîn ve Roni Erez katıldı.

Almanya’nın Wuppertal kentinde, Demokratik Kürt Toplum Merkezi tarafından Şevbihêrk programı düzenlendi. DKTM Wuppertal Kültür Komisyonu tarafından organize edilen programa Hozan Şemdîn ve Roni Erez katıldı. Yerel sanatçılar ve dengbêjlerin de destek verdiği programa çok sayıda Kürdistanlı katıldı. Saygı duruşu ile başlayan etkinliğin açılış konuşmasını Kültür Komisyonu sözcüsü Veysi Işık yaptı.

Kürt kültürünün Avrupa’da yaygınlaşması gerektiğini söyleyen Işık, gelecek nesillerin kültürlerinden uzak kalmaması için bu ve benzeri etkinliklerin devamlı yapılması gerektiğine dikkat çekti. Açlık grevi direnişini de selamlayan Işık, "Direnişçilerin seslerine ses olup, tüm dünyaya bu direnişi duyurmamız gerek, burada da bizlere büyük bir rol düşüyor yapacağımız eylem ve etkinliklerde üzerimize düşen görevi yerine getirmek zorundayız" diye konuştu. Katılımcıların büyük ilgi gösterdiği program yaklaşık dört saat sürdü.