Yaralanan Farisoğulları: Polis direkt 'vurun' talimatı verdi

Amed'deki eylemde polis saldırısıyla yaralanan Musa Farisoğulları, yeni konseptte de Kürtlerin tasfiyesinin amaçlandığını belirtti.

HDP Amed İl Örgütü’nün, Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan'a tecride ilişkin ve YSK'nin KHK’li eşbaşkanlara mazbata vermemesi üzerine Bağlar ilçesi Koşuyolu Parkı’nda düzenlediği basın açıklamasına polis saldırdı.

VEKİLLER TEDAVİ ALTINDA

TOMA'dan sıkılan tazyikli suyla yere düşerek yaralanan HDP Milletvekili  Remziye Tosun ile darp edilen HDP Milletvekili Musa Farisoğulları, özel bir hastaneye kaldırılarak tedavi altına alındı. 

Tosun’un omurgasında çatlak tespit edilirken, Farisoğulları’nın ise tazyikli su sıkılması sonucu yüzünde morluk ve şişkinlik oluştu. Tosun ve Farisoğulları’nın hastanedeki tedavileri sürüyor. 

FARİSOĞULLARI: YENİ KONSEPT DE TASFİYEYE DÖNÜK

MA'ya konuşan Farisoğulları, son dönemdeki uygulamaların kontrgerillanın direkt devreye girişinin işareti olduğunu belirterek, HDP Amed il binasına yapılan baskında yer alan özel ekibe dikkat çekti. Bu gelişmelere bakıldığında yeni konseptin de Kürtlere, seçilmişlere dönük tasfiye yaklaşımı olduğunu kaydeden Farisoğulları, perde arkasındaki bir gücün devreye girdiğini ve bir şeylerin müzakere edilmesine bile izin verilmediğini söyledi. Farisoğulları, “Polis amirleri bugün direkt 'vurun' talimatı verdi. Bu fiziki olarak ortadan kaldırmaya yönelik bir yaklaşımdır” dedi.