YBŞ: Dünkü saldırı provokasyondu!

YBŞ Genel Komutanlığı, dünkü saldırının provokasyon olduğunu ve 2 şehit verdiklerini açıkladı.

Şengal Direniş Birlikleri (YBŞ) Genel Komutanlığı, dün akşam saatlerinde Irak güçlerinin YBŞ’ye ait bir araca saldırmasına ilişkin yazılı açıklama yaptı

Açıklamada şu ifadelere yer verildi:

“YBŞ sözcüsü ve beraberindekiler dün akşam saat 20.00 sularında askeri nizam konusunda bilgi alışverişi için Tugay’a bağlı yere görüşmeye gitti. Arkadaşlarımızın aracı görüşme yapılacağı yere yaklaştığı sırada 72’ci Tugay ve 1’inci Tabur güçleri tarafından taranıyor. Bunun üzerine bizim güçler kendilerini savunmak için karşılık vermesi üzerine kısa süreli bir çatışma yaşanıyor. Çatışmada 2 arkadaşımız şehit düştü, 3 arkadaşımız ise yaralandı. Bölgede huzurun sağlanması için 5 yıldır Iraklı güçlerle koordinasyon halindeyiz.

YBŞ olarak konuyla ilgili üzerimize düşeni yerine getirdik. Dün akşam güçlerimize yönelik yapılan saldırı, provokasyonun sonucunda gelmiştir. Provokasyon isteyen bir grup, Irak’ın huzurunu ve aramızda oluşan değerleri karıştırmak istediler. Irak ile Êzidî halkının arasını bozmak isteyenler bu saldırıyı yaptı.

'ÜZERİMİZE DÜŞENİ YAPACAĞIZ'

YBŞ olarak, Irak’taki huzur bozmak isteyen grupların hedefine ulaşmaması için üzerimize düşeni yapacağız. Biliyoruz ki bu olayları Irak ordusu yapmıyor. Umarız Irak ordusu da bu grupların açığa çıkması için elinden geleni yapar ve tepkisini ortaya koyar.

ŞEHİTLER

Saldırılar sonucunda Rüstem Hussiyan ve Agir Çêlki isminde iki yoldaşımız şehit düştü. Rüstem yoldaşımız katliam döneminde Ermenistan’daki ailesini bırakıp geldi ve kalkan oldu. Şengal toprakları için büyük emekler verdi ve fedakarlık gösterdi. Katliamdan sonra da bu toprakları bırakmadı ve canını bu inanca feda ederek sınırları tanımadı.

Agir Çêlki arkadaşımız da büyük bir fedakarlıkla, daha genç yaşında Êzidî toplumunun savunmasında yer aldı. Onurlu bir mücadele ve emek verdi.

Saldırılar sonucunda ağır yaralanan arkadaşlarımızdan biri de Egid arkadaşımızdır. Egid, katliamda ailesinin büyük çoğunluğunu kaybeden arkadaşlarımız arasında yer alıyor. Böyle bir olayda yaşanan şehadet ve yaralanmalar bizim için acı verici. Şehit aileleri ve Êzidî halkı başta olmak üzere bütün Kürdistan halkına başsağlığı diliyoruz. Yaralı arkadaşlarımıza ve ailelerine şifa diliyoruz.

'IRAK ORDUSU TEPKİ GÖSTERMELİ'

Böyle bir olaydan sonra Irak ordusunun açıklamalarıyla tepkilerini ortaya koyacaklarına inanıyoruz. Provokatör gruplar hedeflerine ulaşmayacak. Bu olayın Irak ordusu ile aramızda güçlü bir ortaklığa vesile olacağına inanıyoruz.”