Yılmaz Güney Film Festivali yeniden halkla buluşuyor

Yılmaz Güney Film Festivali 2 yıl aradan sonra 27-29 Nisan tarihleri arasında, "Umut'la Yol'dayız, Duvar'ları aşıyoruz" sloganıyla halkla buluşuyor.

Batman'da bu yıl 7'nci kez düzenlenecek olan Yılmaz Güney Film Festivali'nin, Ortadoğu Sinema Akademisi Derneği (OSAD) öncülüğünde 27-29 Nisan 2018 tarihleri arasında yapılması hedefleniyor. Kısa film alanında başlayan festival Kürt sinemasının gelişimine katkıda bulunmayı, bu alandaki üretimlerde teşvik edici koşullar ve fırsatlar yaratmayı, sinemacıların filmlerine destek alanları açmayı hedefleyerek, Batman Belediyesi’nin girişimiyle 2010 yılından itibaren bu alanda önemli bir festivale ev sahipliği yapıyordu.

FESTİVAL 2 YIL ARADAN SONRA HALKLA BULUŞACAK

Daha önce festivalin yapıldığı olan Yılmaz Güney Sinema Salonu Batman Belediyesi AKP tarafından işgal edildikten sonra kapatılıp kapılarına kilit vurulmuş ve sonrasında Yılmaz Güney Film Salonu'nda yangın çıkmıştı. Daha sonra Yılmaz Güney sineması belediye tarafından tamamen yıkılmıştı. Bunların sonuncunda iki yıl üst üste festivalin düzenlenebilmesi için olanak bulunamamıştı. Bu yıl, OSAD ile birlikte diğer sivil toplum örgütleri ve kurumlarıyla beraber tüm bu olumsuz koşullara karşın 7. Yılmaz Güney Film Festivali halkla buluşacak.

GÖSTERİM ALANLARI:

* Batman Barosu Sinema Salonu

* Gültepe Mahallesi Demokrasi Bulvarı No:339  

* Petrol İş Sendikası Batman-Sinema Salonu

* Akyürek Mahallesi, 218. Sk. No:1, 72040 Batman Merkez