YPG komutanı son yolculuğuna uğurlandı

Türk devletinin SİHA saldırısı sonucu şehit düşen YPG Komutanı Koçero Batman, binlerce Kobanêlinin katılımıyla düzenlenen törenle Kobanê’de sonsuzluğa uğurlandı.

Türk devletinin Silahlı İnsansız Hava Araçları (SİHA) ile hedef alarak katlettiği Halk Savunma Birlikleri (YPG) Komutanı Koçero Batman (Hasan Demirtaş) düzenlenen görkemli bir törenle Kobanê’de bulunan Şehit Dîcle Şehitliği’nde sonsuzluğa uğurlandı. Törende ayrıca Medya Savunma Alanlarında Türk devletine karşı verilen savaş sırasında 22 Eylül günü şehit düşen HPG gerillası Idnan Hemo (Zinarê Reş) için gıyabi cenaze töreni düzenlendi.

Törene Fırat Bölgesi’nden binlerce kişi, sivil toplum kurum ve siyasi parti temsilcileri katıldı.

Törende konuşan Demokratik Suriye Güçleri (QSD) komutanlarından Şoreş Hesen, “Bugün Şehit Arîn Mîrkan’ın şehadetiyle kahramanlık destanı yazdığı gündür. O günden beri işgalci Türk devleti, bölge halkını her şekilde hedef alıyor” dedi.

Bölgenin huzur ve güvenliğini yok etmeye çalışan herkese uyarıda bulunan Şoreş Hesen, “İşgalci Türk devleti iyi bilsin ne yaparsa yapsın irademizi kıramaz” ifadelerini kullandı.

Şoreş Hesen konuşmasını şöyle sürdürdü: “Bölge halkı, işgalci Türk devletine karşı mücadelesini büyütmeli, çünkü yolunu sonuna ulaşmadık hala yolun başındayız.”

Fırat Bölgesi Şehit Aileleri Meclisi Eşbaşkanı Eyşe Efendî ise, “Şehitlerimiz, işgalci Türk devletinin tüm planlarını boşa çıkaran bu şehirde yaşanan bir savaşın destanlarını hatırlatıyor” dedi.

Bölge halkına yönlerini İmralı’ya vermeleri çağrısında bulunan Eyşe Efendî, “Özgürlüğümüzün anahtarı oradadır, Önder Öcalan’dır. Önderlik düşünceleri ve felsefesiyle nasıl bize özgürlüğe giden yolu gösterdiyse, düşmanları da yenebilir. Bugün şehidimize sözümüzü yineliyoruz; onların izinde olacağız. Yaşamak direnmektir” diye konuştu.

Cenaze töreni, şehitlerin şehadet belgelerinin ailelere teslim edilmesi ve ardından cenazenin toprağa verilmesiyle sona erdi.