YPG’li komutan SİHA saldırısında şehit düştü

YPG Genel Komutanlığı, işgalci Türk devletinin Kobanê’de SİHA ile düzenlediği saldırıda komutan Koçero Batman’ın (Hasan Demirtaş) şehit düştüğünü açıkladı.

YPG Genel Komutanlığı yaptığı yazılı açıklamada, “Geçtiğimiz günlerde Kobanê kentinde işgalci Türk ordusunun SİHA saldırısı sonucu komutan arkadaşımız Koçero Batman şehitler kervanına katıldı” dedi.

DÜŞMANIN HER SALDIRISI DAHA BÜYÜK DİRENİŞ GETİRDİ

Açıklamada devamla şunlar ifade edildi:

“Yoldaşımız Koçero, 1983 yılında Bakûrê Kurdistan’ın Êlih (Batman) kentinde yurtsever bir ailede dünyaya gelir. Êlih kenti yurtsever olması nedeniyle her zaman düşmanın hedefi olmuştur. Düşman her türlü savaş yöntemiyle Êlih’teki halkımıza saldırdı. Düşmanın her saldırısı daha da büyük bir direnişe neden oldu. Bu yüzden düşman ne kadar çok saldırırsa saldırsın halkımız bu saldırılara karşı hiçbir zaman boyun eğmedi. Êlih halkı bu özelliğinden dolayı her zaman Kürt halkının özgürlük mücadelesinde özel bir yere sahip olmuştur. Kürt halkının mücadelesi her büyüdüğünde Êlih’teki yurtsever halkımız her zaman bu mücadelede yerlerini aldı. Birçoğu özgürlük mücadelesine fedai bir şekilde öncülük etti.

Yoldaşımız Koçero da böylesi bir yerde büyümüş, çocukluğunda düşmanın gerçek yüzünü tanımış ve bu sayede yurtsever bir kişilik ve özgür bir ruh kendinde inşa etmiştir. Düşmana karşı her zaman büyük bir öfke duymuş ve halkının intikamını almak için genç yaşta devrimci çalışmalara başlamıştır.

ZAGROS’TAN KOBANÊ’YE UZANAN DİRENİŞ

Yoldaşımız Koçero, 2001’deki gençlik yıllarında Özgürlük Hareketi’nin saflarına katıldı. Zagros’tan Dersim dağlarına kadar birçok alanda gerillacılık yaptı. 2014 yılında Kobanê’de DAİŞ saldırıları başlayınca Rojavayê Kurdistan’a geçerek Kobanê direnişine katıldı. Gerilla savaşındaki deneyimleriyle bu eşsiz direnişe öncü ve komutan olarak yer aldı. Koçero yoldaşımız DAİŞ çetelerinin acımasız saldırılarına karşı hiçbir zaman geri adım atmadı ve DAİŞ”in yenilgiye uğratılmasında büyük bir rol oynadı. Kobanê direnişinden sonra Reqa, Minbic, Eyn İsa ve Tebqa hamlelerinde cesur bir komutan olarak yer aldı ve zafere elde edilene kadar burada savaştı. Bu direnişlerde ve hamlelerde defalarca yaralandı. Her yaralanma daha da güçlü bir katılım ve yeni başarılara yol açtı.

Koçero yoldaşımız, yaşama katılımı ve güçlü yoldaşlığıyla kaldığı ve çalıştığı her alanda yoldaşlarına örnek oldu. En zor ve çetin koşullarda büyük bir coşku ve heyecanla çalıştı, omuzlarına düşen görevleri başarıyla yerine getirdi. Savaşçılığı ve komutanlığında her zaman örnek oldu. Yoldaşları olarak Koçero yoldaş şahsında tüm kahraman şehitlerimizi saygıyla anıyor, şehitlerimize ve halkımıza verdiğimiz zafer sözünü yineliyoruz.”

“Halk Savunma Birliği (YPG) Genel Komutanlığı olarak şehidimizin değerli ailesine ve tüm halkımıza başsağlığı diliyoruz” denilen açıklamada şehit düşen YPG’li komutanın kimlik bilgileri şöyle açıklandı:

Kod adı: Koçero Batman

Adı soyadı: Hasan Demirtaş

Anne adı: Aycan

Baba adı: Ahmet

Doğum tarihi ve yeri: Êlih – 1983