YRK: Güçlerimiz zarar görmedi, 1 sivil katledildi

YRK, işgalci Türk devletinin Şarbajêr’e yönelik gerçekleştirdiği saldırıya ilişkin, "Güçlerimiz zarar görmedi, 1 sivil katledildi" dedi.

YRK Komutanlığı, işgalci Türk devletinin Şarbajêr’e yönelik gerçekleştirdiği saldırıya ilişkin yazılı bir açıklama yaparak, güçlerinin zarar görmediğini duyurdu.

İşgalci Türk devletinin dün Şarbajêr ilçesinde bulunan Asos Dağı'na yönelik gerçekleştirdiği bombardımanda sivilleri hedef aldığına dikkat çeken YRK, “Saldırıda güçlerimiz herhangi bir zarar görmemiştir ancak 1 sivil yaşamını yitirmiş, 5 sivil de yaralanmıştır” denildi.

'TÜRK DEVLETİ KÜRT HALKINI YOK ETMEYİ HEDEFLİYOR'

Açıklamada, işgalci Türk devletinin saldırıları kınanarak, "Görünen o ki, işgalci Türk devleti yenildikçe halka yönelik saldırılarını artırıyor. Halkımız bilsin ki işgalci Türk devletinin amacı Kürt halkını yok etmektir" denildi.

Katledilen Aziz Muhammed Resul’ün ailesine başsağlığı ve yaralanan 5 kişiye de acil şifalar dileyen YRK Komutanlığı, "Bir kez daha halkımızı ve vicdan sahibi insanları bu tür saldırılara karşı tavır almaya çağırıyoruz" dedi.