'Zer' filmi üç büyük ödül daha aldı

'Zer' filmi, Antakya Film Festivalinde üç büyük ödül aldı.

Beşincisi düzenlenen Antakya Film Festivalinde dünyanın farklı ülkelerinden 95 film gösterildi. Kapanış gecesi geçtiğimiz akşam düzenlenen festivalin onur ödülleri Selda Alkor, Nuri Alço ve Tuğrul Meteer’e verildi.

Yönetmenliğini Kazım Öz’ün yaptığı Zer filmi ise aday olduğu kategorilerin üçünden ödülle çıkmayı başararak geceden en çok ödülle dönen yapım oldu.

DİLEK DOĞAN'A ADADI

New York’tan Dersim’e bastırılmış, unutturulmuş bir tarihe doğru arayışa çıkan Jan’ın hikâyesini anlatan Zer, En İyi Film, En İyi Senaryo ve En İyi Yönetmen olmak üzere geceden üç büyük ödülle ayrıldı. Ödülünü almak için sahneye gelen Yönetmen Kazım Öz, “ Bu ödülü bir gece vakti masum uykusundan uyandırılıp katledilen o kocaman gözlü güzel kadın Dilek Doğan'a adıyorum” dedi. Öz, ödülünü 18 Ekim 2015’te sabaha karşı düzenlenen operasyonda polis kurşunuyla vurulan 24 yaşındaki Dilek Doğan’a adadı.

HİKÂYE

Başrollerini Nik Xhelilaj, Güler Ökten ve Levent Özdilek’in paylaştığı “Zer” filminde, kanser tedavisi için New York’a getirilen babaannesi Zarife ile bu süreçte daha da yakınlaşan genç müzisyen Jan’ın, babaannesinin kendisine söylediği bir şarkının peşinden köklerine ve bastırılmış toplumsal travmaların izine doğru çıktığı yolculuğun hikâyesi anlatılıyor.

Zer, geçtiğimiz Kasım ayında 66. düzenlenen Mannheim-Heidelberg Uluslararası Film Festivali’nde seyirci ödülü ve FIPRESCI ödülü almıştı.