Çatak’da sabotaj eylemi: 13 asker ve kontra öldürüldü

HPG/YJA Star gerillaları, Çatak’ta transit tipi araca yönelik sabotaj eylemi gerçekleştirdi. Eylemde 13 asker ve kontra öldürüldü. HPG, bu kişilerin Türk medyasının belirttiği gibi işçiler olmadığını, Türk ordusunun özel birlikleri olduğunu belirtti.

HPG Basın İrtibat Merkezi açıklaması şöyle:

“İşgalci TC ordusu bahar aylarından itibaren Van’ın Çatak ilçesine bağlı Kato Xelila alanında bulunan Çelê Buka Tepesi’nde yeni bir karakol yapmaktadır. İşgalci güçler, kontra ve askerlerden oluşan birlikler ile karakola giden yolların güvenliğini sağlamaya çalışmaktaydı. Güçlerimiz bu düşman birliklerini uzun bir süre denetim altına aldıktan sonra 8 Haziran günü saat 18.00’da sahada devam etmekte olan Şehit Medya Mawa ve Şehit Rızgar Gever İntikam Hamlesi kapsamında alana güç takviyesi yapan işgalcilere ait transit tipi araca yönelik sabotaj eylemi düzenlemiştir. İçinde kontra ve askerlerin bulunduğu bu aracın hedeflendiği eylemde, araç tümden imha edilirken 13 asker-kontra öldürülmüş, 2 düşman askeri de yaralanmıştır.

İşgalci TC ordusu hedeflenen asker ve kontraları, güdümünde bulunan medya aracılığı ile bu kişilerin işçi olduğu yalan haberleri servis etmiştir. Bu kişiler kontra ve askerlerden oluşan düşmanın özel birlikleridir.

4 Haziran günü gece saatlerinde işgalci TC ordusu Mardin’in Ömerli ilçesi kırsalında bir operasyon başlatmıştır. İşgalciler gece saatlerinde alana yönelik bombardımanlar gerçekleştirmiştir. Operasyon süresi boyunca 2 arkadaşımız şehadete ulaşmıştır. Şehit düşen arkadaşlarımızın kimlik bilgileri daha sonra kamuoyu ile paylaşılacaktır.”