İntikam birimlerinden bir çok kentte eylem

Kürdistan ve Türkiye’nin bir çok kentindeki intikam birimleri, 3-9 Temmuz tarihleri arasında gerçekleştirdikleri eylemleri duyurdu.

Farklı kentlerdeki intikam birimleri adına yapılan açıklamada, eylemlerin Amed, Van, Batman, Bitlis ve İstanbul’da gerçekleştiği bildirildi.

Yazılı açıklamada, Türk devletinin her alanda artan saldırılarına dikkat çekilerek, devletin yürüttüğü mevcut politikalar için “Bu bir Kürt kırımı siyasetidir, bir özel savaş siyasetidir” denildi.

Açıklamada, “Topluma ve bireye karşı her bir saldırı, bizler açısından bir isyan, bir intikam nedenidir” uyarısı yapıldı.

VAN

Açıklamaya göre Van Şehit Savaş Amed İntikam Birimi, 3 Temmuz günü Bostaniçi Makbulehanım İlköğretim okulunun yanındaki baz istasyonunu yakarak imha etti.

4 Temmuz günü Van İpekyolu Şafak Mahallesi Kıratlı Sokak’ta uyuşturucu satıcılarına karşı “öz savunma birimleri” eylem düzenledi, “hem satıcı hem de içici kişiler cezalandırıldı.”

AMED

7 Temmuz’da İpekyolu Bostaniçi’de karakola giden devriye aracı “öz savunma birimleri tarafından çapraz ateşe alınarak el yapımı ve kısa namlulu ferdi silahlarla vuruldu, yaralılar netleştirilemedi.”

Amed Şehit Numan Amed İntikam Birimi, 5 Temmuz’da Amed’in Silvan ilçesinde kaymakamlık “hizmetinde olan spor tesislerini” yaktı, maddi hasara yol açtı.

3 Temmuz’da Amed Yeşişehir’de kamu kurumlarına ait bir araç yakıldı.

BATMAN

Şehit Gulan Batman İntikam Birimi, 7 Temmuz günü Batman merkezde “72 ef 507” pkalalı sivil bir polis aracını yakarak imha ettiklerini duyurdu.

BİTLİS

Şehit Seyit Garzan İntikam Birimi, 9 Temmuz’da Bitlis’in Tatvan ilçesinde polislere ait “13 ad 595” plakalı Ranger otomobili yaktıklarını ve zarar verdiklerini belirtti.

İSTANBUL

İstanbul Şehit Helmet-Şehit Arin Mirkan İntikam Birimi, 1 ve 6 Temmuz arasında Kadıköy, Bağcılar ve Eyüp ilçelerinde “faşistlere ait” bir yarım otobüs ve altı küçük binek aracı yakarak imha ettiklerini bildirdi.