İran'ın “mavi kızı” bedenini ateşe verdi

İran’da taraftarı olduğu İstiklal futbol takımının maçını izlemek için stadyuma girmeye teşebbüs ettiği gerekçesiyle yargılanan ve “Mavi Kız” olarak bilinen Seher Hüdayari, mahkeme önünde bedenini ateşe vererek yaşamına son verdi.

Kadınların futbol stadyumlarına girmesine izin verilmeyen İran’da, genç bir kadın stadyuma girmeye teşebbüs ettiği için yargılandığı mahkemenin önünde bedenini ateşe verdi. Bilgisayar Mühendisliği bölümü mezunu 22 yaşındaki Seher Hüdayari daha sonra kaldırıldığı hastanede hayatını kaybetti.

Hüdayari geçtiğimiz Mart ayında, mavi bir kıyafetle İstiklal futbol kulübünün maçına girmeye çalışmış ve yakalanarak üç gün gözaltında tutulmuştu.

Hüdayari’nin hayatını kaybetmesi İran’da büyük yankı buldu. İran milli takımının eski oyuncusu Ali Karimi, taraftarları Hüdayari’nin başına gelenlerin protesto etmek için maçları bu hafta boykot etmeye çağırdı.

İstiklal kulübü de bir mesaj yayınlayarak Hüdayari’nin ailesine başsağlığı diledi.

İran’da kadınların voleybol gibi bazı dallarda spor müsabakalarını statta izlemelerine izin veriliyor. Ancak futbol statlarının kapıları halen kadınlara kapalı.