Şehit Mehmet Sevgat İntikâm Birimi Kasım Engin'i eylemle andı

Şehit Mehmet Sevgat (Bedran) İntikâm Birimi, şehit Kasım Engin'i düzenlediği eylemle andı, "Her türlü ihanetçi ve devlet gücü hedefimiz olacak" dedi.

Şehit Mehmet Sevgat (Bedran) İntikâm Birimi, şehit düşen PKK Merkez Komite Üyesi Kasım Engin'in anısına eylem düzenledi.

İntikâm Birimi tarafından yapılan yazılı açıklamada "Faşist Türk devleti ihanetçi Kürtlerin desteği ile özgürlük savaşçılarını hedef almaya devam ediyor. Son olarak PKK Merkez Komite Üyesi Kasım Engin, Medya Savunma Alanları'nda hava saldırısında şehit edildi. Kürt özgürlük mücadelesinin öncüsü Kasım yoldaşı şehit eden faşist devlet ve ihanetçi Kürtler bilsin ki hiçbir zaman bu mücadeleyi tasfiye edemeyeceksiniz. Önder Apo İmralı'da muazzam bir direniş ile bu mücadeleye öncülük ediyor" denildi.

Açıklamada, "Şehitlerimize ve bu mücadeleye layık olmak için her türlü mücadele  edeceğimizi belirtiyor, ihanet çizgisini uyarıyoruz; o kanlı ellerinizi çekin! Şehitlerimizin kanına giren her türlü ihanetçi ve devlet gücü hedefimiz olacak" mesajı da verildi.

DEVLET KURUMUNUN BİNASI KÜLE DÖNDÜ

İntikâm Birimi, Kasım Engin'in şehit edilmesine misilleme olarak düzenlediği eyleminin ayrıntılarını da şöyle duyurdu:

"9 Haziran günü saat 23:00 sıralarında  Amed'in Çınar ilçesinde TEDAŞ'a bağlı trafo genel dağıtım merkezi ve ek binasına eylem düzenlenmiştir. İlk olarak binayı ve trafo merkezini ferdi silahlarla tarayan birimimizi gören güvenlikçiler alandan kaçmıştır. Birimimiz daha sonra binaya ve trafo merkezine sabotaj eylemi düzenlemiş, eylem sonucunda bina tamamen küle dönmüş, trafo merkezi kullanılamaz hale gelmiştir, eylemde büyük maddi hasar meydana gelmiştir."