Şenyaşar Ailesi, direnişini Ankara'da sürdürecek

Direnişini sürdüren Şenyaşar Ailesi, mücadelelerini Ankara’da sürdüreceklerini açıkladı, kamuoyuna, "Gelin, birlikte haykıralım" diye seslendi.

AKP Milletvekili İbrahim Halil Yıldız'ın koruma ve yakınlarının katliamında eşi ve iki oğlunu yitiren Emine Şenyaşar ile saldırıda yaralanan oğlu Ferit Şenyaşar’ın Urfa'daki önünde başlattığı nöbet eylemi 165. gününde devam ediyor. Sabah erken saatlerde adliye binası önüne gelen anne ve oğlu, “Şenyaşar ailesi adalet köşesi” olarak adlandırılan alanda Adalet Nöbetlerini başlattı.

Ferit Şenyaşar, farklı illerde adalet mücadelesini yürüten ailelere, ortak mücadele çağrısında bulundu. Şenyaşar, “Adalet mücadelemize karşı tüm Türkiye’de bir duyarlılık oluştu. Kimi ulusal medya kuruluşları bizi görmese de Meclis’te milletvekilleri, sivil toplum kuruluşları bizden haberdar. Bizim gibi adaletsizliğe maruz kalan birçok kesimden insan var. Rabia Naz, Umuda Gündüz, Mısra Öz, Soma, Suruç davaları gibi onlarca dava var” dedi.

'GELİN, BİRLİKTE HAYKIRALIM'

Şenyaşar, “Adli tatil olduğu için mücadelemizi Urfa Adliyesi önünde sürdürüyoruz. Adli tatil bittiğinde bu mücadelemizi Ankara’ya taşıyacağız. Bizim gibi adaletsizliğe uğrayan aileler ile bir araya gelip sesimizin daha gür çıkmasını sağlayacağız. Ben buradan adaletsizliğe uğrayan bütün insanlara çağrıda bulunuyorum: Gelin, talebiniz ortak, hep birlikte haykıralım ki üstünlerin hukuku son bulsun" diye belirtti.

Aile sanal medya hesaplarından Adalet Bakanlığı, İl Emniyet Müdürlüğü, Ajans Urfa ve Meclis Genel Kurulu hesaplarını etiketleyerek, “Hukuk, iktidar milletvekiline ve ailesine katliam yapma hakkı vermiyor. Urfa halkı başta olmak üzere bütün Türkiye adliye önündeki bu zulmü takip ediyor. Adaletin peşindeyiz. Vazgeçmeyeceğiz" mesajını paylaştı.