Ahmet Şık: AKP 2020'de olmayacak!

Van’da konuşan HDP Milletvekili Ahmet Şık, “Henüz her şey güzel olmuş değil; bu faşistlerin iktidardan devrilmesi gerekiyor” dedi. Şık, AKP'nin 2020'de olmayacağına dikkat çekti.

Van, Amed ve Mardin büyükşehir belediyelerinin gasp edilmesine karşı düzenlenen protesto gösterileri 12’nci gününde. 
HDP İpekyolu İlçe Örgütü binasının önünde yapılan eyleme HDP milletvekilleri, belediye eşbaşkanları ve halk katıldı. Açıklama öncesi sarı basın kartı olmayan basın çalışanlarının alana alınmaması tepki toplarken, grup adına HDP İstanbul Milletvekili Ahmet Şık açıklama yaptı. 

'DARBELER ÜLKESİ, MAFYA DÜZENİ!'

Türkiye'nin darbeler ülkesi olduğunu söyleyen Şık, "Şimdi yeniden kayyum adı altında bir darbe senaryosu devreye konuldu. Bu durum artık Türkiye’de bir siyasal gelenek haline geldi. Siyaseten zayıflamış, meşruiyetini yitirmiş her iktidar Kürt hareketi üzerinde tepinmeyi bir adet haline getirmiştir. Bunun nedeni kendi zayıflığını örtsün, yağma ve talancılığına devam etsin diyedir. Karşımızda siyasi parti kılığına girmiş, demokratik araçları kullanarak iktidara çöreklenmiş bir mafya düzeni var. Yağma ve talancılık, her türlü hukuksuzluk devam etsin diye, belli bir zümrenin ve kendilerinin menfaatleri sürebilsin diye Türkiye’yi kritik günlerin eşiğe getirdiler” dedi.

'HER ŞEY GÜZEL OLACAK' DİYENLERE ÇAĞRI

Toplumsal muhalefetin bu kadar güçlü olduğu bir dönemde muhalefet içerisinde bir çatlak yaratmak amacıyla Kürt hareketinin temsilcileri olan HDP’nin belediye eşbaşkanlarının görevden alındığını söyleyen Şık, iktidarın görevden alma gerekçelerini ise sadece kendi yalanlarına inanmak isteyen amigo taraftarlarının ikna olduğunu, onun dışında ise hiçbir kesimin bu yalanı meşru görmediğini belirtti. Şık, konuşmasını şöyle sürdürdü: “Yerel seçimlerde AKP-MHP faşist blokunun geriletilmesi noktasında tüm Türkiye’nin demokrasi ve hukukunun egemen olacağına inanan kesimler iyi birliktelik göstererek AKP’ye dersini verdi.  Bu blok acıyan canlarının hesabını görmeye çalıştıkları, yaptıkları yağmayı da gizlenmeye çalıştıkları ortada. ‘Her şey güzel olacak’ sloganı etrafında toplanan demokrasiye, barışa ve hukukun üstünlüğünün egemen olacağına inanan yurttaşlara, iyi yürekli vicdanlı insanlara seslenmek istiyorum. Henüz her şey güzel olmuş değil. Çünkü yağmacı, talancı bu faşistler hala iktidardalar ve zayıflamalarına rağmen kalmak için ömürlerini uzatmaya çalışıyorlar. Her şeyin güzel olması için açılan yolda yol alabilmek için, bu faşistlerin iktidardan devrilmesi gerekiyor. İktidar sallanıyor, krizle boğuşmaya çalışıyor.”

'SENEYE BURADA OLMAYACAKLAR!'

AKP’nin kendi içindeki çatlakların derinleşmesini engellemeye yönelik hamlelerde bulunduğunu söyleyen Şık, yapılması gerekenin o hamlelerin boşa çıkarılması olduğunu söyledi. Şık, “Savaşın değil barışın dilinin egemen kılınması için, hukuksuzluğun değil hukuk üstünlüğünün egemen kılınması için biz ne demokrasi, ne de barış demekten vazgeçmeyeceğiz. Ne bu faşist mafyaya teslim olacağız ne de bu faşistlerin yaymak istediği karanlığı hakim kılmanın önünde engel olmaktan imtina edeceğiz. Ne yaparlarsa yapsınlar o kaçınılmaz sonu yaşayacaklarından benim zerrece şüphem yok, sizin de şüpheniz olmasın. Başta Recep Tayyip Erdoğan olmak üzere AKP ve tüm bileşenleri, ona bastonluk yapan derin devlet artıkları, eski sistemin derin devlet artıkları ve  MHP dahil olmak üzere iktidarda ömrünüz sayılı bu böyle biline.  Bir sene sonra 2020’de siz olmayacaksınız ama biz varız ve bu ülkenin umudu olmaya devam edeceğiz” diye konuştu. 
Açıklamanın ardından oturma eylemine geçildi. 
Oturma eylemi, “Kayyum gidecek, halk kalacak” sloganıyla son buldu.