ABD: Suriye’ye Türk saldırısı ihtimali azaldı!

ABD Savunma Bakanlığı, QSD ile DAİŞ’le mücadele kapsamında ortak çalışılmaya devam edildiğini duyururken, Rojava’ya işgal saldırısı ihtimalinin düşük olduğunu savundu.

ABD Savunma Bakanlığı DAİŞ ile Mücadele İçin Çalışma Grubu Direktörü Chris Maier, ülkesinin çetelerle mücadele kapsamında Demokratik Suriye Güçleri (QSD)’ye silah vermeye devam ettiğini söyledi.

Düzenlediği basın konferansında Türk devletinin Rojava’ya yönelik saldırı tehditlerine de değinen Maier, Türkiye ile ortak devriyelerin başlatıldığını ve amaçlarının olası bir saldırıyı engellemek olduğunu belirtti. Maier, “Suriye’ye bir Türk saldırısı hipotezinin daha düşük bir ihtimal olduğuna kanaat getirdik” diye konuştu.

Ülkesinin DAİŞ’le mücadele kapsamında QSD’ye silah desteği sunmaya devam edeceğini kaydeden Maier, buna ilişkin bilgilerin Türkiye ile de paylaşıldığını dile getirdi. QSD bünyesindeki YPG güçlerinin sınır hattından tümüyle çekilmesinin güvenlik açığına yol açacağını vurgulayan Maier, böylesi bir riski azaltmak için Türkiye ile de görüşmelerinin gerektiğini söyledi.

Maier ayrıca, sınır hattı için Türkiye ile oluşturdukları güvenlik mekanizmasının aynı zamanda QSD’nin güvenliğini sağlamak için olduğunu belirtti. Maier, amaçlarının DAİŞ ile mücadelede olası yeni riskleri engellemek istediklerini söyledi.