Ajanlığı kabul etmeyen genç işten çıkarıldı

Dün polislerin ajanlık dayatmasına maruz kaldığını açıklayan HDP’li Barış Özcan, bugün işten çıkarıldı. Özcan, “Ben onlara asla ama asla boyun eğmeyeceğim” dedi.

Malatya’nın merkez Battalgazi ilçesinde, dün polislerin ajanlık dayatmasına maruz kaldığını açıklayan Halkların Demokratik Partisi (HDP) üyesi Barış Özcan (18), çalıştığı iş yerinden işten çıkarıldı.

 4 Ekim tarihinde polisler tarafından ajanlık dayatmasına maruz kalan Özcan dün konuyla ilgili İnsan Halkları Derneği (İHD) Malatya Şubesi’ne başvurdu ve basın açıklaması gerçekleştirdi.

Çalıştığı iş yerine müşteri olarak gelen bir polis ve 2 arkadaşı tarafından tehdit edildiğini belirten Özcan, kabul etmesi karşılığında kendisine maddi destek teklifinde bulunulduğunu belirtmişti.

Bugün çalıştığı iş yeri sahibi tarafından aranan Özcan, işten çıkarıldığını öğrendi. Özcan’ın dün yaptığı açıklamayı gerekçe gösteren iş sahibi “Seni artık çalıştıramam. Haberde boy boy fotoğrafların çıkmış. Tepki aldım” diyerek Özcan’ın işine son verdi.

Özcan, “İşten çıkarılmam ile ajanlık dayatmaları arasında bir bağlantı var. Amaç benim işsiz kalarak, para ihtiyacım olduğunda tekliflerini kabul etmem. Ama ben onlara asla ama asla boyun eğmeyeceğim” dedi.