Ateşin Çocukları İnisiyatifi: Faşistlere ait yerler ateşe verildi

Ateşin Çocukları İnisiyatifi, 18, 19, 20 ve 21 Mayıs’da bazı yerleri ateşe verdiğini açıkladı.

Yazılı bir açıklama yapan Ateşin Çocukları İnisiyatifi, “Kürdün kemiklerine bile tahammülü olmayan her türlü pasifleştirme, var olanı kabul ettirme, düşmanın hunhar gerçeğine entegre etme kirli politikalarını bizlere reva gören bu faşist AKP’ye karşı bin yılların direniş ve özgürlük ateşini düşmanın beyninde yakmaya, hesap sormaya, bu alçak düşmanın sadece bu dilden anladığını önemle belirtiyor, her onurlu Kürt ferdine ateşten intikamın yeni geleceğimizi şekillendireceğini bildiriyoruz” dedi.

Açıklamanın devamında şunlar belirtildi:

“18.05.2020 tarihinde Muğla-Datça’da MHP’li bir faşistin otelini küle çevirdik.
19.05.2020 tarihinde Manisa Yunusemre ilçesinde faşistlere ait bir motosiklet ile bir servis minibüsü ateşimizle harlanmıştır.
20.05.2020 tarihinde Ankara’nın Sincan ilçesinde, Anadolu Organize Sanayi bölgesinde bulunan sağlık bakanlığına malzeme üreten AKP yandaşı bir fabrika ve ayrıca deposunu kullanılmaz hale getirmiş faşist kesimlere çok büyük maddi hasar verdik.

Yine aynı tarihte Adana’nın merkez Sarıçam ilçesinde bulunan Kürt düşmanı bir faşistin aracını küle çevirdik.
21.05.2020 tarihinde Kocaeli Dil Ovasında Küçük Mermerciler sanayi sitesinde bulunan AKP’nin savaş kasasına özel olarak çalışan asansör sistemleri ve parçaları üreten bir sanayi fabrikası cayır cayır yakılmıştır.”