Avaşin ve Çaldıran’da gerilla eylemleri

HPG Basın İrtibat Merkezi (HPG-BİM), gerilla güçlerinin Avaşin ve Çaldıran’da işgalci Türk birliklerine eylemler düzenlediğini açıkladı. Çaldıran’da 2 askerin öldüğü bildirildi.

HPG-BİM, yaptığı yazılı açıklamada, gerilla güçlerinin iki noktada Türk ordusunu hedeflediğini bildirdi.

Açıklamada, “Şehit Bager ve Şehit Ronya Devrimci Hamlesi kapsamında güçlerimiz, 26 Ekim günü saat 16.00’da Medya Savunma Alanları’ndan Avaşin bölgesine bağlı Tepê Xwedê alanında konumlanan işgalci TC ordusuna yönelik eylem düzenlemiştir. Düşman mevzii ve barınaklarının etkili bir şekilde vurulduğu bu eylemde ölü ve yaralı asker sayısı tespit edilememiştir” denildi.

HPG-BİM, Çaldıran’daki eyleme ilişkin ise şu bilgileri verdi: “Serhat Eyaleti’nde devam etmekte olan Devrimci Zafer Hamlesi kapsamında güçlerimiz, 27 Ekim günü saat 13.40’ta Van’ın Çaldıran ilçesine bağlı Sarıxsu karakoluna ait bir nöbet kulübesinin hedeflemiştir. Kulübedeki askerlerin yoğun ateş altına alındığı bu eylemde 2 asker öldürülmüştür.”

Açıklamaya göre Türk savaş uçakları gerillanın denetimindeki alanları da bombaladı: “27 Ekim günü savaş uçakları Medya Savunma Alanları’ndan Zap bölgesine bağlı Kani Sarkê alanını saat 09.30’da, Kandil bölgesine bağlı Karox Tepesi’ni ise saat 11.00’da bombalamıştır. Gerçekleştirilen bu bombardımanlarda herhangi bir kaybımız yaşanmamıştır.”