Gerillalardan Çelê'de eylemler

HPG/YJA Star gerillaları, Hakkari’nin Çukurca ilçesinde işgalci Türk ordusuna yönelik eylemler gerçekleştirdi.

HPG Basın İrtibat Merkezi açıklaması şöyle:

ÇELÊ’DE İŞGALCİLER VURULDU

"14 Mayıs günü Şehit Bager ve Şehit Ronya Devrimci Hamlesi kapsamında güçlerimiz, işgalci TC ordusuna yönelik eylemler düzenlemiştir. Bu kapsamda;

Saat 08.00’da güçlerimiz, Hakkari’nin Çelê (Çukurca) ilçesine bağlı Girê karakolu yerleşkesinde bulunan mevzi ve barınakları hedefleyen bir eylem düzenlemiştir. Düşman mevzi ve barınaklarının yoğun ateş altına alındığı bu eylemdeki ölü ve yaralı asker sayısı tespit edilememiştir.

Saat 09.00’da güçlerimiz yine Çelê’ye bağlı Koordine Tepesi’nde konumlanan işgalci TC ordusuna yönelik eylem düzenlemiştir. Düşman mevzi ve barınaklarının etkili bir şekilde vurulduğu bu eylemde ölü ve yaralı asker sayısı tespit edilememiştir. Eylem ardından işgalci TC ordusu Zap bölgesine bağlı Küçük Cilo alanını savaş uçakları ile bombalamıştır. Gerçekleştirilen bu bombardımanda Bawer arkadaşımız şehadete ulaşmıştır. Şehadete ulaşan arkadaşımızın kimlik bilgileri şöyledir:

Kod Adı: Bawer Dengda
Adı Soyadı: Fesih Sinbağ
Doğum Yeri: Amed
Anne - Baba Adı: Raife – Mehmet Şirin
Şehadet Tarihi ve Yeri: 14 Mayıs 2020 / Zap

Bawer yoldaş, 1990 yılında Amed’in Bismil ilçesinde yurtsever bir ortamda dünyaya gelmiştir. Düşmanın baskı ve asimilasyon politikalarına daha küçük yaşta maruz kalan Bawer yoldaş, yaşamı boyunca her zaman bir özgürlük arayışı içerisinde olmuştur. Genç yaşta Özgürlük Hareketi ile tanışan Bawer yoldaş, gençlik ve toplumsal alanlarda çalışmalar yürütmüştür. 2015 yılı ile beraber işgalci TC devletinin saldırılarının artması ile beraber Bawer yoldaş 2016 yılında gerilla saflarına katılarak, devrimsel mücadelesini bir üst aşamaya taşımıştır. Kürdistan dağlarına ayak bastığı ilk günden itibaren kendisini halkına ve şehitlere adayan Bawer yoldaş, mücadele içerisindeki her saniyesini dolu dolu geçirmiştir. Bir an bile gelişmekten geri durmayan Bawer yoldaş, komutanlaşma ve taktiksel alanlarda belli bir düzeye ulaşmıştır. Yaşamında ve savaşında öncü bir komutan olan Bawer arkadaşımız, şehit düştüğü âna kadar da düşmana karşı mücadelesini en üst düzeyde sürdürmüştür.

Şehadete ulaşan Bawer yoldaşımızın başta değerli ailesi olmak üzere tüm yurtsever Kürdistan halkına baş sağlığı diliyor ve şehitlerimizin tarihi mücadelesini zafere taşıyacağımızın sözünü veriyoruz.

DERSİM’DE OPERASYON VE HAVA SALDIRISI

12 Mayıs günü işgalci TC ordusu Dersim’inn Akfanus vadisinde bir operasyon başlatmıştır. Aynı gün işgalci TC ordusu savaş uçakları ile alanı bombalamıştır. Bu operasyon aynı gün sonuçsuz bir şekilde alandan geri çekilmiştir.

KELDANİ ŞİMONİ VE HÜRMÜZ DİRİL’İ TC’YE BAĞLI KONTRALAR KATLETTİ, HESABI SORULACAK!

11 Ocak tarihinde Mehrê köyünden Keldani olan Şimoni ve Hürmüz Diril isimli eşlerin kaybolduğu bilinmektedir. Bu olay ile ilgili olarak; olay günü bu 2 sivil vatandaş bölgede kontra faaliyetleri yürüten 3 kişi tarafından kaçırılarak katledilmiş ve bu sivil yurttaşların cenazelerini Hêzil suyuna atmışlardır.

İşgalci TC devleti, kontraların yaptığı bu katliamı güçlerimizin yaptığını iddia edilmiş ve bölge halkına yönelik yaptığı bu insanlık dışı uygulamaların üzerini kapatmaya çalışmıştır. Biz hareket olarak Kürdistan’da yürütülen savaşta hiçbir zaman masum sivil halkı hedef haline getirmedik. Hedeflerimiz her zaman düşman güçleri ve halkımızın değer yargılarına saldırarak zarar veren unsurlar olmuştur. Kadim bir halk olan Keldani’lerin hedeflenmesi, işgalci TC devletinin faşist zihniyetini bir kez daha gözler önüne sermiştir. Bu zihniyet DAİŞ zihniyeti ile aynı olup, bölgedeki kadim halklara karşı yapılan böyle alçakça saldırılarla bu zihniyeti göz önüne serilmektedir. İşgalci TC devletinin özel olarak planladığı bu olayı özel savaş medyası aracılığı ile de PKK’nin yaptığını servis etmiştir. Soykırımcı TC ordusunun çeteleri bilinçli ve örgütlü bir şekilde yurtsever halkı hedeflemektedir. Faşist TC devletine bağlı kontraların gerçekleştirdiği bu alçakça katliamın hesabı en ağır bir şekilde sorulacaktır. Bu temelde şehit düşen Şimoni ve Hürmüz Diril çiftinin başta ailesi olmak üzere tüm Keldani halkına başsağlığı diliyoruz.

SAVAŞ UÇAKLARI XAKURKÊ’Yİ BOMBALADI

11 Mayıs günü saat 16.30’da işgalci TC ordusuna ait savaş uçakları Medya Savunma Alanları’ndan Xakurkê bölgesine bağlı Şehit Şahan ve Şehit Botan alanlarını bombalamıştır. Gerçekleştirilen bu bombardımanlarda herhangi bir kaybımız yaşanmamıştır.”