Grup Yorum üyesi Helin Bölek, Küçük Armutlu’da anıldı

Devlet baskıları ve konser yasaklarına karşı yürüttüğü ölüm orucunun 288’inci gününde yaşamını yitiren Grup Yorum üyesi Helin Bölek, son nefesine kadar direnişini sürdürdüğü Küçük Armutlu mahallesinde yapılan kitlesel törenle anıldı.

Devlet baskısına karşı yaptığı ölüm orucunun 288’incı gününde yaşama gözlerini yuman Grup Yorum üyesi Helin Bölek, direnişini sürdürdüğü Küçük Armutlu’da anıldı.

Grup Yorum sevenleri, mahalle sakinlerinin ve ailesinin katıldığı anmada, direniş evinde bekletilen ve üzeri karanfillerle donatılan Bölek’in cenazesi kadınlar tarafından omuzlanarak taşındı.

Direniş evinin önünde oluşturulan kortejin ön safhasında yer alan Helin Bölek’in annesi Aygül Bilgi’ye başlarına beyaz tülbent üzerine kırmızı kuşak bağlamış TAYAD’lı anneler eşlik etti.

Cemevinin bahçesine gerçekleşen anma töreninde, Grup Yorum’un “ Bize ölüm yok” türküsü hep bir ağızdan seslendirildi; “Helin Bölek ölümsüzdür”, “ Yaşasın ölüm orucu direnişimiz” sloganları atıldı.

Anmaya tekerlekli sandalye ile getirilen ölüm orucundaki Grup Yorum üyesi İbrahim Gökçek, yoldaşıyla son kez vedalaştı.

‘ZAFERİ HEP BERABER KAZANALIM!’

Burada bir konuşma yapan Gökçek, ne yapılırsa yapılsın kazanacaklarını ve konserlerini tekrar yapacaklarını vurguladı.

Taleplerinin devam ettiğini ifade eden Gökçek, “Mustafa Koçak ve Grup Yorum üyelerini tahliye edeceksiniz. Bizi yok yere listelere koydunuz. Bunları kaldıracaksınız. Yaşananların hesabını nasıl vereceksiniz, veremeyeceksiniz” dedi.

“Zaferi hep beraber kazanalım” diyen Gökçek, “Hepinizi türkülerimizin sıcaklığı ile selamlıyoruz. Hep birlikte direnelim, kazanalım ve zaferi kutlayalım” diye ekledi.

‘HELİN HALKININ GELİNİ OLDU’

Grup Yorum üyesi Seher Adıgüzel ise, Helin’in son anını kadar direndiğini ve halkına olan sevgisini yitirmediğini ifade etti.

Büyük bir kayıp verdiklerini hatırlatan Adıgüzel, şöyle konuştu: “1996’da Ayçe İdil halkımızın geliniydi, şimdi de Helin halkımızın gelini oldu. içimizde bir fırtına kopuyor, o fırtına ile zaferi kazanalım istiyoruz. Taleplerimiz çok meşru, o meşruluğa dayanarak zaferi kazanacağız. Bugün Helin bize güvenerek gözlerini kapadı. Biz bugün ona burada bir söz vereceğiz ve mücadelemizi kazanacağız.”

Adıgüzel son olarak, Helin Bölek’in yarın Okmeydanı’nı Cemevinde kalkacak cenazeye katılım çağrısı yaptı. Anma töreni çekilen halaylarla sona erdi.