Hakkarililer heyeti karşıladı, zindan direnişini sahiplendi

DTK, DBP ve HDP heyeti Hakkari'de esnafları ziyaret etti. Heyeti karşılayan halk, sloganlarla zindan direnişini sahiplendi.

Demokratik Toplum Kongresi (DTK) Eşbaşkanı Berdan Öztürk, Demokratik Bölgeler Partisi (DBP) Eş Genel Başkanı Saliha Aydeniz ve Halkların Demokratik Partisi (HDP) Eş Genel Başkanı Pervin Buldan, Hakkari merkezde esnafları ziyaret etti. Yüksekova Havaalanı’nda partililer tarafından “Özgürlük için", "Çözüm için", "Dayanışmayı büyütüyoruz" ve "HDP'liyiz her yerdeyiz" yazılı dövizlerle karşılanan heyet, konvoyla Hakkari merkeze geçti.
Heyet, kent girişinde çok sayıda partili tarafından karşılandı. Heyet, kalabalık bir grupla esnaf ziyareti gerçekleştirerek, sorunları dinledi. Ziyaret sırasında halk sık sık Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan üzerindeki tecride karşı açlık grevinde olan tutsakların direnişini "Bijî berxwedana zindanan (Yaşasın zindan direnişi)" sloganlarıyla sahiplendi.
Polislerin halka saldırmak istemesine tepki gösteren Buldan, “Burada otururum ve kalkmam. Slogan da atarız. Engellemeye ne hakkınız var” dedi. Halk, bunun üzerine tekrar slogan atmaya başladı.
Heyet, esnaf ziyaretinin ardından Yüksekova’ya geçti.