Harran: Geri adım atmayacağız!

Dernek üye ve yöneticilerine yönelik siyasi soykırım operasyonlarına tepki gösteren MED TUHAD-FED Eşbaşkanı Elif Haran, "Cezaevlerini gündeme getirmeye devam edeceğiz. Yürüttüğümüz hak mücadelesinden geri adım atmayacağımız" dedi.

Diyarbakır Tutuklu Aileleri ile Yardımlaşma Derneği (TUAY-DER), son dönemde üye ve yöneticilerine yönelik başlatılan operasyonlara ilişkin dernek binasında açıklama yaptı

Açıklamada konuşan Med Tutuklu ve Hükümlü Aileleri Hukuki ve Dayanışma Dernekleri Federasyonu (MED TUHAD-FED) Eşbaşkanı Elif Haran, dernek yöneticilerinin evlerine kapıların kırılarak girildiğini ve baskınların hukuksuz bir şekilde gerçekleştiğini söyledi.

Haran, “70 yaşındaki yöneticimiz Şafi Hayme gözaltına alınmakla kalınmamış, ev baskınında kendisi ve aile bireyleri kötü muamele-işkenceye maruz kalmışlardır" dedi.

Derneğin kurulduğu günden bu yana tutuklu ailelerine hukuki ve sosyal destek sağladığı için hedefte olduğunun altını çizen Elif Haran, bu operasyonlarla cezaevlerinde yaşanan hukuksuzlukların gizlenmeye çalışıldığını ifade etti.

Haran, devamla şu hususlara dikkat çekti:

“Siyasal iktidarın da bildiği gibi derneklerimizin tüm çalışmaları kamuoyun nezdinde aleni yürütülmektedir. Hukuksuz, hiç bir somut gerekçeye dayanmayan safsata iddialar ile üye ve yöneticilerimiz gözaltına alınmasından vazgeçmeye çağırıyoruz! Cezaevlerindeki hukuksuzlukları raporlayan ve kamuoyuna paylaşan derneklerimize adeta düşman hukuku uygulanmaktadır. Bilinsin ki; 12 Eylül faşist cuntası ve 90’lı yılların karanlık çetelerine diz çökmemiş üyelerimiz bu hukuksuz baskılardan ötürü mücadelelerinden vazgeçmeyeceklerdir. Cezaevlerini gündeme getirmeye devam edeceğiz. Bu vesileyle yürüttüğümüz hak mücadelesinden geri adım atmayacağımızın bilinmesini istiyoruz.”

Haran, tüm hak örgütlerine ve demokratik kamuoyuna operasyonlara karşı duyarlılık çağrısı yaptı.

Van TUHAY-DER de  Amed'deki  dernek üyelerine yönelik siyasi soykırım operasyonuna tepki gösterdi.