HDP'den ‘Bütçe Buluşmaları’

HDP, “Bütçe Buluşmaları”nın startını Ağrı’da verdi.

Halkların Demokratik Partisi (HDP), demokratik ve katılımcı bir bütçe hazırlamak amacıyla Türkiye’de gerçekleştirecekleri “Bütçe Buluşmaları”nı Ağrı’da başlattı. Basın açıklaması öncesi HDP’nin Ekonomi Komisyonundan Sorumlu Eş Genel Başkan Yardımcısı Garo Paylan, Emek Komisyonundan Sorumlu Eş Genel Başkan Yardımcısı Şaziye Köse, İzmir Milletvekili Serpil Kemalbay, Batman Milletvekili Necdet İpekyüz, Ağrı Milletvekili Dilan Dirayet Taşdemir ve partiler sabah saatlerinde hayvan pazarında besiciler ve halkla bir araya geldi. 

Halk, Ağrı’da hayvancılığın bitmesiyle insanların derin bir yoksulluğa gireceğinin altını çizdi, Paylan’ın “Türkiye, uçuyor” diyorlar sözüne bir yurttaş, “Yerde mi, havada mı uçuyor? Bizce freni patlamış bir araç gibi uçuruma sürükleniyor” diye cevapladı. 

Yem, gübre ve samanın pahalılığına dikkat çeken besiciler ise, böyle gitmesi durumunda hayvancılığın bitirileceğinin uyarısını yaptı. Daha sonra kent merkezine dönen heyet, gün boyu temaslarda ve ziyaretler gerçekleştirecek.