HDP’den gözaltı tepkisi: Diyalog yerine asayiş yöntemlerini kabul etmiyoruz

HDP, Hewlêr temsilcilerinin gözaltına alınıp, serbest bırakılmasına ilişkin açıklama yapan HDP Dış İlişkiler Komisyonundan Sorumlu Eş Genel Başkan Yardımcısı Feleknas Uca, “Bu tür keyfi uygulamaları ve asayiş yöntemlerini tasvip etmiyoruz” dedi.

Halkların Demokratik Partisi (HDP) Dış İlişkiler Komisyonundan Sorumlu Eş Genel Başkan Yardımcısı Feleknas Uca, Federe Kürdistan Bölgesi’ndeki Hewlêr temsilcileri ve üyelerinin gözaltına alınarak, serbest bırakılmasına dair yazılı açıklama yaptı.

Gözaltıların kamuoyuna yansıması ardından haberdar olunduğuna dikkat çekilen açıklamada, sonrasında Kürdistan Demokrat Partisi (KDP) yetkilileri ile yaptıkları temasla bilgilendirildikleri belirtildi. Gözaltına alınanların serbest bırakıldığını ve çalışmalarına devam ettiğinin kaydedildiği açıklamada, şu ifadeler yer aldı: “Gözaltı işlemi ile ilgili tarafımıza verilen bilgi ‘Temsilcilerimizin ziyaretlerine gittiği ailenin ikamet sorunları var’ şeklinde olsa da, temsilciliğimiz üyelerine karşı Erbil Asayişi’nin gerçekleştirmiş olduğu bu gözaltı ve yaklaşımı doğru bulmadığımızı belirtmek istiyoruz.

KEYFİ UYGULAMAYI TASVİP ETMİYORUZ

Erbil’de gerek siyasi irade gerekse de güvenlik kurumları istedikleri zaman, temsilciliğimize ulaşabilecek bir resmiyete sahiptir. Fakat diyalog yerine bu tür keyfi uygulamaları ve asayiş yöntemlerini tasvip etmiyoruz. Tüm Kürdistanlıların, Kürdistan Bölgesel Yönetimi sınırları içerisinde güvenlik ve yaşam kaygısı taşımadan özgürce örgütlenip, çalışma yapabileceği bir ortamın yaratılmasını ve diyalog yollarının açık tutulmasını temenni ediyoruz.”