HDP önünde oturtulan Begdaş koruma polisleriyle ev bastı

Usulsüz yöntemlerle açtığı ruhsatsız işletmesi şikayet edilen Celil Begdaş, yanına koruma polislerini de alarak ev bastı. Begdaş, AKP’nin HDP binası önünde oturttuğu ailelerden biri.

AKP-MHP’nin Halkların Demokratik Partisi (HDP) Amed İl Örgütü önünde 2 yıldan fazladır oturttuğu ailelerin bekleyişi halen sürüyor.

Bu süre zarfında birçok ailenin bekleyişinin nafile olduğu, çocuklarının iddia edildiği gibi PKK’de değil de, Türkiye kentlerinde oldukları haberlerden ortaya çıkmıştı. Kimisi çalışmaya gitmiş, kimisi de ailesi ile yaşadığını problemlerden kaynaklı evden kaçmıştı. Gerçekten dağda olanlar ise, açıklamalarda bulunarak ailelerinin Türk devletinin provokatif faaliyetlerine alet olmamaları gerektiğini vurgulamıştı.

HDP önünde oturtulan ailelerden Celil Begdaş, daha önce de birçok kez basına konu olmuştu. HDP’ye gelen neredeyse herkese saldırmış, küfürler ve hakaretler etmişti. Birden fazla kişiyle, onlara saldırdığı gerekçesi ile mahkemelik olduğu da biliniyor.

USULSÜZ İŞLETME AÇMA

Begdaş’a verilen iki koruma polisi de var. Bu polisler sürekli onunla geziyor ve onu dışarıdan gelecek ‘tehditlere’ karşı koruyorlar. Ancak Begdaş, bu durumu fırsata çevirerek her seferinde suistimal ediyor.

Yerel kaynaklardan alınan bilgilere göre Begdaş, Amed’in “Seyrantepe Toplu Konutlar” olarak bilinen semtinde, geçtiğimiz günlerde yine bir saldırı düzenledi. “Anne Eli” adındaki Fast Food işletmesinin de ortağı olan Begdaş, devlet içerisindeki ilişkilerini kullanarak, işletmeyi usulsüz bir yere açtığı öğrenildi.

KAYYUM BELEDİYELERİNDE YANDAŞLIK ALENEN

Daha önce sabit bir dükkanda hizmet veren bu işletme, Begdaş’ın kayyumların yönettiği belediyelerdeki ilişkileri neticesinde toplu taşıma durağı ve belediyenin Halk Ekmek Büfelerinin dışında hiçbir işletmeye izni olmayan kaldırıma taşındı.

İşletme, Toplu Konut Yönetimi tarafından usulsüz olduğu gerekçesi ile Cumhurbaşkanlığı İletişim Merkezi’ne (CİMER) şikayet edildi. CİMER, merkez Yenişehir Belediyesi’ne bilgi vererek, konunun araştırılmasını istedi. Belediye, yaptığı araştırma sonucunda yapının usulsüz olduğuna kanaat getirdi ve ve yıkılması/oradan kaldırılması için süreç başlattı.

Begdaş, belediye içindeki ilişkilerini kullandıktan sonra bu kez Valilik üzerinden yapıyı yıkılmasını engelledi ve açılışını yaptı.

DİSKİ VE DEDAŞ’IN USULSUZLÜĞE ORTAKLIĞI

Valilik, Begdaş’ın işletmesine yine usulsüz olarak izin verdikten sonra da, Diyarbakır Su ve Kanalizasyon İdaresi Genel Müdürlüğü (DİSKİ) ve Dicle Elektrik Dağıtım ve Anonim Şirketi (DEDAŞ) söz konusu usulsüzlüğe rağmen, oraya su ve elektrik tesisatı çekti. Ruhsatsız olduğu halde DİSKİ ve DEDAŞ’ın tesisat çektiği işletme, Toplu Konut Yönetimi tarafından ikinci kez CİMER’e şikayet edildi. CİMER’in belediyeyi bilgilendirmesi ve konu ile tekrar ilgilenmelerini istemesi üzerine, Begdaş’a beleye çalışanları tarafından haber verildi.

Begdaş, yanına 2 koruma polisini, Vahdet adındaki ortağı ile eşini ve işletmenin çalışanlarını alarak Toplu Konut Yönetimi’nde bulunanların evlerini bastı.

Görgü tanıklarının anlatımlarına göre Begdaş, yanındaki koruma polisleri ile apartmanın aşağısında beklerken, Vahdet, eşi ve çalışanlar yukarıya kadar çıkarak evi bastı. Ancak evde yaşlı bir kadın ve iki küçük olmasından kaynaklı, olay sadece itiş-kakış ve mahalleyi turlayarak atılan küfürler ve savrulan tehditlerle son buldu.

Mahalle sakinlerinin polisi araması üzerine olay yerine gelen ekipler, meseleyi ‘sulh yolu’ ile halletmeye çalıştı.

Evlerine saldırıda bulunulan ailenin, konuyu yargıya taşıyacağı öğrenildi.