Heftanin’den Dersim’e gerilla eylemleri

HPG Basın İrtibat Merkez (HPG-BİM), gerilla güçlerinin Heftanin’den Dersim’e bir çok noktada işgalci Türk ordusuna yönelik eylemler düzenlediğini ve en az 12 askerin öldürüldüğünü bildirdi. HPG-BİM, Gabar’da şehit düşen bir gerillanın kimliğini açıkladı.

HPG-BİM yaptığı yazılı açıklamada gerilla güçlerinin Heftanin, Şırnak, Siirt ve Dersim’de işgalci Türk güçlerini hedeflediğini bildirdi.

HEFTANİN’DE İKİ GÜNDE ÜÇ EYLEM

“Medya Savunma Alanları’ndan Heftanin bölgesinde devam etmekte olan Cenga Heftanin Devrimci Hamlesi kapsamında güçlerimiz işgalci TC ordusuna yönelik eylemler düzenlemiştir” diyen HPG-BİM, şu detayları verdi:

“9 Haziran günü saat 12.00’da YJA Star güçlerimiz, Partizan Tepesi’nde konumlanan askerleri hedefleyen bir suikast eylemi düzenlemiştir. Bu eylemde 1 düşman askeri öldürülmüştür.

10 Haziran günü saat 13.40’ta YJA Star güçlerimiz, Büyük Konferans Tepesi’ndeki askerlere yönelik suikast eylemi düzenlemiş ve 1 asker öldürülmüştür.

Aynı gün saat 17.30’da güçlerimiz, Büyük Konferans Tepesi’ndeki düşman birliklerini ikinci defa hedeflemiştir. Düşman mevzii ve barınaklarının etkili bir şekilde vurulduğu bu eylemde ölü ve yaralı asker sayısı tespit edilememiştir.”

ÇUKURCA’DA OPERASYON BİRLİKLERİ VURULDU

10 Haziran günü saat 04.00’da işgalci Türk ordusunun Hakkari’nin Çelê (Çukurca) ilçesine bağlı Xeregol alanındaki Canmeda ve Şelale Tepeleri alanında bir operasyon başlattığını belirten HPG-BİM, gerillaların operasyon birliklerini vurduğunu belirtti.

Açıklamada şu ayrıntılar yer aldı:

“Güçlerimiz, sahada devam etmekte olan Şehit Bager ve Şehit Ronya Devrimci Hamlesi kapsamında aynı gün saat 11.00 sularında operasyon birliklerini hedefleyen bir eylem düzenlemiştir. Düşmanın konumlandığı mevzii ve çadırların yoğun ateş altına alındığı bu eylemde ölü ve yaralı asker sayısı tespit edilememiştir. Alandaki operasyon halen devam etmektedir.”

HEREKOL’DA 10 AŞKIN ASKER ÖLDÜ

Aynı açıklamada, “29 Mayıs günü işgalci TC ordusu Siirt’in Herekol bölgesine bağlı Deriyê Egida alanında bir operasyon başlatmıştır” bilgisi verilirken, şunlar belirtildi:

“Operasyon alanını taarruz helikopterleri ve obüs - havan topları ile bombalayan işgalci TC ordusu, Skorsky helikopterler ile indirmeler yapmıştır. İndirmelerin yapılması ardından güçlerimiz ile işgalci TC ordusu arasında yoğun çatışmalar yaşanmıştır. 2 gün boyunca yoğun çatışmaların yaşandığı bu operasyon süresince 10’dan fazla düşman askeri öldürülmüş ve çok sayıda asker de yaralanmıştır. Yaşanan bu çatışmalarda ise düşman birliklerine karşı son mermilerine kadar kahramanca savaşan 3 arkadaşımız şehadete ulaşmıştır.

İşgalci TC ordusu operasyon süresi içerisinde verdiği ağır kayıpları, kendi güdümünde bulunan medya aracılığı ile yaşanan bir kaza sonucu olduğu yalan haberleri servis ederek, kayıplarını gizlemeye çalışmıştır. Düşman kayıpları, güçlerimizin vurduğu ağır darbeler sonucunda gerçekleşmiştir.”

DERSİM’DE GÖZETLEME KULESİ HEDEFLENDİ

Dersim’de ise bir gözetleme kulesinin hedeflendiğini belirten HPG-BİM, “10 Haziran günü saat 13.00’da güçlerimiz, Dersim’in Ovacık ilçesine bağlı Sarı Tosun alanında işgalci TC ordusuna ait bir gözetleme kulesini hedeflemiştir. Kulede bulunan düşmana ait bir depo, 6 adet kamera ve 1 adet güneş paneli güçlerimiz tarafından tamamen imha edilmiştir” diye belirtti.

GABAR’DA ŞEHİT DÜŞEN GERİLLANIN KİMLİK BİLGİLERİ

Açıklamada, Gabar’da şehit düşen bir gerillanın kimlik bilgileri de açıklandı. HPG-BİM, “31 Mayıs tarihli açıklamamızda, işgalci TC ordusunun 13 ile 18 Mayıs tarihleri arasında Şırnak’ın Gabar Dağı alanında bir operasyon gerçekleştirdiğini ve bu operasyonda 1 arkadaşımızın şehit düştüğü bilgisini kamuoyu ile paylaşmıştık” diyerek, gerillanın kimlik bilgilerini şöyle verdi:

Kod Adı: Reşo Xerzan
Adı Soyadı: Ziya Taş
Doğum Yeri: Siirt
Anne - Baba Adı: Fatime – Musa
Şehadet Tarihi ve Yeri: 17 Mayıs 2020 / Gabar

Açıklamada gerillaya ilişkin şunlar yer aldı:

“Reşo yoldaşımız 1992 yılında Siirt’te yurtsever bir ailede dünyaya gelmiştir. Reşo yoldaş daha küçük yaşlarda işgalci Türk devletinin köy yakma ve göçertme uygulamalarına tanıklık eder ve PKK direnişine sempati duymaya başlar. Faşist devletin ayrımcı uygulamalarına üniversite yıllarında daha çok hissetmeye başlayan Reşo yoldaş, artık mücadelenin kaçınılmaz olduğunu ve gerillaya direnişi dışında özgürlüğünü elde etmenin başka bir yolu olmadığını anlar ve 2013 yılında gerilla saflarına katılır.

Reşo yoldaşımız her zaman fedakarlığıyla ve emeğiyle tanınan bir yoldaşımız olarak tanınmıştır. İşgalci TC ordusuna karşı savaşta yılmaz bir iradeye sahip ve yoldaşlarına öncülük eden, taktiksel olarak kendisin geliştiren ve etrafındaki arkadaşlarını Önderlik ideolojisinde eğitmede usta öncü bir yoldaşımız olmuştur. Aynı zamanda üstlendiği görev ve sorumlulukları profesyonel bir gerilla tarzı ile büyük bir başarıyla yerine getirmiştir.

Şehadete ulaşan Reşo yoldaşımızın başta değerli ailesi olmak üzere tüm yurtsever Kürdistan halkına başsağlığı diler ve şehitlerimizin bu tarihi mücadelesini zafere taşıyacağımızın sözünü veriyoruz.”