HPG: Şehit düşen sivillerin intikamını alacağız!

Türk devletinin tüm Güney Kürdistan'ı kapsayacak bir işgal saldırısı başlattığını belirten HPG, sivil halkın da hedef alındığını vurguladı. HPG, “şehit düşen sivillerin intikamını alacağımızın ve kanlarını yerde bırakmayacağımızın sözünü veriyoruz” dedi.

HPG Basın İrtibat Merkezi, Türk devletinin başlattığı tüm Güney Kürdistan'a yönelik işgal saldırıları ve sivil halkın hedeflenmesine ilişkin yazılı açıklama yaptı. 

HPG, açıklamasında şunlar belirtildi:

İşgalci TC Devleti 16 Haziran günü temelde Heftanin bölgesine yönelik olmak üzere Güney Kürdistan topraklarına yönelik geniş kapsamlı bir işgal harekatı başlatmış ve elinde bulundurduğu tüm teknik imkanlar ile bu topraklara aralıksız saldırılar düzenlemektedir. Güçlerimiz Heftanin bölgesinde işgalcilere karşı tarihi bir direniş sergilemekte ve işgalcilere en ağır darbeleri vurmaktadır. İşgal kapsamını genişleterek sürdürmeye çalışan faşist sömürgeci TC devleti Güney Kürdistan toprakları üzerindeki halkımızı da hedeflemektedir.

TÜM GÜNEY KÜRDİSTAN’I KAPSAYAN KAPSAMLI İŞGAL PLANIDIR

Bu işgal harekatı sadece PKK’ye karşı olan bir harekat olmayıp tüm Güney Kürdistan’ı kapsayan bir harekat konumundadır. Defalarca bilinçli ve planlı bir şekilde halkın bulunduğu bölgeleri hedefleyerek insanlarımızı katleden bu faşist zihniyet yine 19 Haziran günü (dün) Zap bölgesinde bulunan Sida köyünde gerçekleştirdiği saldırıda 4 ve Metina bölgesinde bulunan Golka köyünde gerçekleştirdiği saldırıda ise 1 sivil vatandaş şehit düşmüştür. İşgalciler Sida köyünde sivillere ait olan araçları, insansız hava araçları denetiminde bilinçli bir şekilde hedefleyerek bombalamıştır. Yüzlerce sivil vatandaşın bölgede olduğu o saatlerde faşist TC devletinin bu saldırıyı yapması kirli planlarını ve gerçek katliamcı yüzünü bir kez daha göstermiştir.

İşgalci TC devletinin bu saldırıları sadece Heftanin’e dönük bir işgal harekatı olmadığını açık bir şekilde ortaya koymaktadır. Güney Kürdistan topraklarını kendi sömürgesi ve işgali altına alma planlarının bir parçası olan Heftanin’e dönük işgal planları tüm Güney Kürdistan’ı kapsayan kapsamlı işgal planıdır.

HPG OLARAK İŞGALE İZİN VERMEYECEĞİZ

Değerli Güney Kürdistan halkımız şunu iyi bilmelidir ki; biz PKK’nin fedai güçleri olan HPG olarak faşist Türk devletinin Güney Kürdistan’ı işgal etmesine izin vermeyeceğiz. Güçlerimiz Heftanin başta olmak üzere birçok alanda stratejik bir savaş yürütecektir. Çok çetin geçecek bu savaş sürecinde, gerilla güçlerimiz tarihi bir direnişi geliştirerek, işgalcilere tarihi darbeler vurarak tarihi bir zaferi de kendisiyle getireceklerdir.

GÜNEY KÜRDİSTAN HALKI İŞGALE KARŞI SESİNİ YÜKSELTMELİ

Güney Kürdistan halkımız; çok yurtsever ve özgürlüğü için büyük bedeller ödemiş bir halktır. Enfallerden, Halepçelerden geçmiştir. Özgürlükleri için yüz binlerce şehit vermiştir. Bu kahraman şehitler Kürdistan topraklarını savunmak için canlarını fedaice savaşarak vermişlerdir. Kürdistan gerillası da bu şehitlerin verdiği özgürlük mücadelesini ve yarattıkları değerleri koruyarak, Kürdistan topraklarını şüphesiz fedaice savunacaktır. Hareket olarak değerli Güney Kürdistan halkımıza saygımız, sevgimiz sonsuzdur. Zaxo’dan Amediye’ye, Amediye’den Şeladize’ye, Şeladize’den Ranya’ya kadar tüm Güney Kürdistan halkımızı, işgalci Türk devletinin ‘PKK’ye karşı operasyon yapıyorum’ adı altında adım adım Güney Kürdistan topraklarını işgal etmesine karşı sesini yükseltmeye ve mücadeleyi geliştirmeye çağırıyoruz.

Bu temelde katliamcı TC devletinin saldırısında şehit düşen Newzat Mustafa İslam, Emin Salih, Azad Mehdi, Abbas Adem ve Deman Ömer isimli şehitlerimizin aileleri ve bölge halkı başta olmak üzere tüm yurtsever Kürdistan halkına baş sağlığı diliyoruz. Şehit düşen sivillerin intikamını en ağır şekilde alacağımızın ve kanlarını yerde bırakmayacağımızın sözünü veriyoruz.”