HPG: Heftanin şehitlerini saygıyla anıyoruz

Heftanin’de şehit düşen gerillaların kimliğini açıklayan HPG, “mücadelemizi zafere taşıyarak anılarını mücadelemizde yaşatacağımızın sözünü veriyoruz” dedi.

HPG Basın İrtibat Merkezi açıklaması şöyle:

11 Ağustos 2020 tarihli açıklamamızda 9 Ağustos günü saat 21.00’da işgalci TC ordusunun Heftanin bölgesinin Pîrbila alanına yönelik hava saldırıları sonucunda Ferman ve Mazlum yoldaşlarımızın şehadete ulaştığı bilgisini kamuoyu ile paylaşmıştık. Şehadete ulaşan yoldaşlarımızın kimlik bilgileri şöyledir.

Kod Adı: Ferman Memyan
Adı Soyadı: Semih Kaplan
Doğum Yeri: Amed
Anne - Baba Adı: Zarife – Mehmet
Şehadet Tarihi ve Yeri: 9 Ağustos 2020 / Heftanin

 

Kod Adı: Mazlum Cudi
Adı Soyadı: Milad Kobadi
Doğum Yeri: Kamyaran
Anne - Baba Adı: Saxibe – Muhammed
Şehadet Tarihi ve Yeri: 9 Ağustos 2020 / Heftanin

Faşist Türk devletinin Heftanin’de başlatmış olduğu işgal harekatına karşı, kahraman şehit yoldaşlarımız şahsında tarihi bir direniş sergilenmektedir. İşgalci TC devleti yıllardır Kürt halkına yönelik soykırımcı uygulamalarına, Heftanin alanına yönelik işgal harekatıyla yeni bir halka eklemiştir. İşgalci devletin fedailiğine soyunan işbirlikçilere ve çetelere karşı gerillanın cevabı zafere kadar direniş olmuştur. Kürt halkının yiğit evlatları nasıl ki insanlık düşmanı DAİŞ çetelerini yerle bir ettiyse, o çetelerin sponsorluğunu yapan işgalci ve soykırımcı Türk devletini de aynı irade ve fedai ruhla yerle bir edecektir. Tarihi direnişin öncülüğünü yapan ve direniş ölçülerini Apocu fedai tarzla belirleyen kahraman şehit yoldaşlarımızın mücadelesini devralan Ferman ve Mazlum yoldaşlarımız, bu mücadeleyi fedai militan bir tarzla yeniden zirveye çıkarmışlardır.

Ferman ve Mazlum arkadaşlarımız Kürdistan’ın faklı bölgelerinde doğmuş ve yurtsever bir çevrede şekillenmişlerdir. İşgalci devletlerin ırkçı uygulamalarına yakından tanıklık eden yoldaşlarımız, işgale son vermenin ve nihai özgürlük için gerilla mücadelesinin kaçınılmaz olduğu gerçeğini görerek, direniş saflarına katılmışlardır. Direnişin birçok alanında görev yürüten yoldaşlarımız, tüm görev ve sorumluluklarını büyük bir başarıyla yerine getirmişlerdir. Heftanin direnişine öncülük eden yoldaşlarımız, son olarak Pîrbila alanında tarihi bir direniş sergileyerek ve işgalcilere ağır darbeler vurarak ölümsüzler kervanına katılmışlardır. Ferman ve Mazlum yoldaşlarımızın direnişleri, işgalcilere ve işbirlikçilere Apocu fedai militanlığın yılmaz iradesini bir kez daha göstermiş ve tarihi direnişin moral kaynağı olmuştur.

9 Ağustos 2020 ve 11 Ağustos 2020 tarihli açıklamalarımızda 8 ve 9 Ağustos günleri Heftanin bölgesinin Pîrbila alanında yaşanan yoğun çatışmalar sonucu Warşin ve Sorxwin yoldaşlarımızın şehadete ulaştığı bilgisini kamuoyu ile paylaşmıştık. Şehadete ulaşan yoldaşlarımızın kimlik bilgileri şöyledir.

Kod Adı: Warşin Avaşin
Adı Soyadı: Gülşen Yolur
Doğum Yeri: Amed
Anne - Baba Adı: Haliye – Mahmut
Şehadet Tarihi ve Yeri: 8 Ağustos 2020 / Heftanin

 

Kod Adı: Sorxwin Amed
Adı Soyadı: Culyana Xelo
Doğum Yeri: Efrîn
Anne - Baba Adı: Roşin – Muhammed
Şehadet Tarihi ve Yeri: 9 Ağustos 2020 / Heftanin

Warşin yoldaşımız Amed’te dünyaya gelmiştir. Yurtsever bir ailede büyüyen Warşin yoldaş halkımızın özgürlük hayallerini gerçekleştirmek için genç yaşlarda gerilla saflarına katılmıştır. PKK yaşamını derinlemesine anlama isteği onu sürekli bir yoğunlaşma içerisinden tutmuştur. Her zaman araştıran ve kendisin geliştiren Warşin yoldaş, öğrendiklerini hızla pratikleştiren ve yoldaşlarına aktaran öncü bir militan olarak, partimizin önüne koyduğu görevleri büyük bir sorumluluk ve başarıyla yerine getirmiştir.

Sorxwin yoldaşımız, Efrîn’de dünyaya gelmiştir. Rojava Devrimi’ni gören ve aktif olarak içinde yer alan Sorxwin yoldaşımız 2013 yılında gerilla saflarına katılmış ve mücadelesini işgalcilere karşı Kürdistan özgürlük dağlarında devam etmiştir. Genç yaşına rağmen her zaman en ön cephede yer alma çabası içinde olan yoldaşımız; samimi katılımı, yoldaş sevgisi ve emekçi kişiliğiyle her zaman yoldaşları arasında büyük bir saygı yaratmıştır. Apocu militan kişiliği şahsında pratikleştiren Sorxwin yoldaş üstlendiği bütün sorumlulukları başarıyla yerine getirmiştir.

Şehadete ulaşan kahraman yoldaşlarımızın başta değerli aileleri olmak üzere tüm yurtsever Kürdistan halkına başsağlığı diliyor ve mücadelemizi zafere taşıyarak anılarını mücadelemizde yaşatacağımızın sözünü veriyoruz."